BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Afsluiting Voorjaarscompetitie

VC Week 10

Lekker strandweer?
Niets daarvan, onze helden van de jeugdcompetitie mochten zondagochtend aantreden voor alweer de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2017. Gelukkig was het heerlijk koel in sporthal ’t Zandje dus zagen we heel veel blije gezichten. Met 7 van de 8 DKC teams thuis was het een gezellig smeltkroes van jeugd, begeleiding, coaches en supporters. Deze laatste groep was verspreid over zowel de zaal als tribune te vinden en uiteraard zo nu en dan heel even in de Drop-Inn voor een versnapering.

In de zaal steeg ondertussen de spanning voor 2 van onze DKC teams. Zowel O1 als J3 konden nog kampioen worden. Daarvoor moesten echter nog wel de nodige potjes gewonnen worden. Dat gold voor beide teams want de concurrentie zat ze duidelijk op de hielen.

Gaande de speelochtend werd al snel duidelijk dat J3 de titel niet meer zou ontschieten. De eerste potten werden binnen gehaald en met een klinkende 8-0 als eindscore was zeker dat directe concurrent Delft J2 slechts 2 punten te kort kwam voor de titel.

Bij het opstapteam duurde het wat langer voor het duidelijk werd maar met een 5-3 eindresultaat was ook voor dit team de titel binnen.

Aan het eind van de speeldag werd het dus gezellig druk in de Drop-Inn en de temperatuur steeg daardoor al snel tot ongekende hoogte. Gelukkig kon dit onze voorzitter Mario er niet van weerhouden de teambegeleiding en spelers van de kampioensteams in het zonnetje te zetten!

De spelers van J3 mogen zaterdag 10 juni aantreden bij de RKR om de regiotitel van de U17 titel proberen te veroveren. De opstapspelers zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het opstaptoernooi bij Conquesto op zondag 4 juni.

Tot slot, de overige jeugdteams:
J4 wist de 5e plaats te veroveren in de U15 klasse.
J5 werd 6e in de U13 klasse. Dit team had het dit jaar duidelijk erg zwaar in hun poule.
J6 werd knap 2e met een enorme voorsprong op de rest van het veld van deze U17 spelers.
O2 en O4 werden 6e, ook voor deze teams gold dat de tegenstand dit jaar wel heel hoog was.
Tot slot eindigde O3 op een keurige vijfde plek. Dit team heeft wel veel punten van de tegenstanders af weten te snoepen.