BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Flikt hij het opnieuw?

FliktHijHetOpNieuw Dit weekend waren er al weer 3 toernooien waar DKC spelers van zich lieten spreken. Het seizoen is nog maar net begonnen maar de echte badminton fanaten staan natuurlijk al weer op de baan.

 

 

In het Brabantse Bavel spotten we bij hun Start-Up toernooi:

 

  • Jessica Huster
  • Kyra van der Heij​
  • Maaike Kamsteeg
  • Michiel Kruijt​
  • Tatum Kouwenhoven​

Maaike Kamsteeg en Kyra van der Heij overleefden de zaterdag wedstrijden dan wel niet maar er werden wel heel fraaie wedstrijden weggezet waar de meiden trots op mogen zijn.

Jessica Huster haalde de zondag wel maar moest daar zowel in de single als de dubbel het onderspit delven tegen de tegenstanders. De single betrof de uiteindelijke toernooiwinnares die afgelopen jaar eredivisie speelde met fraaie resultaten dus zeker geen schande.

Tatum Kouwenhoven verloor in de eerste ronde de enkel en dubbel maar haalde samen met Michiel Kruijt probleemloos de GD finale die vervolgens ook netjes in tweeën gewonnen werd.

Tot slot, deed Michiel Krujit het dus opnieuw, DE TRIPPLE net als in 2016 en 2015. Eigenlijk dus een TRIPPLE TRIPPLE. Chapeau Michiel!

In het Friese Drachten werd het eerste Mastertoernooi afgewikkeld. Hier spotten we van DKC uitsluitend Demi Brehler. In de dubbel lukte het nog de eerste ronde te winnen tegen een eerste en tweede divisie koppel. Daarna trok Demi eredivisie spelers in zowel de dubbel als enkel. Die waren nog een maatje te groot maar met zeer fraaie standen kon Demi gerust huiswaarts keren. Dat gaat helemaal goed komen dit jaar in de tweede divisie!

Tot slot was er ook nog de Yonex Langenfeld Cup 2017 in Duitsland. Teun de Mast en Kiona v d Werf​ wilden nog even nagenieten van het buitenlandse vakantiegevoel en vertrokken aldus over de grens naar het Duitse Langenfeld. Kiona wist in de enkel de eerste ronde een Franse tegenstandster in een spannende 3 setter de baas te blijven. De daarop volgende Duitse tegenstandster was een maatje te groot. In de dubbel waren ook de Duitse nr ¾ geplaatste tegenstanders in de eerste ronde te sterk.

Teun trof het niet met zijn loting. In alle drie zijn onderdelen zat winst in de eerste ronde er niet in al waren er kansen in het GD met een drie setter tegen de Zwitserse tegenstanders.

Zaterdag 9 en zondag 10 september vindt ons eigen DKC RJC jeugdtoernooi in Sporthal Hogeveld plaats. Tevens de generale repetitie voor onze kantinecommissie in ons nieuwe thuishonk. Jullie komen onze jeugd toch wel aan moedigen en natuurlijk moeten we de KC wel even aan de tand voelen voor de 16e dus kom gezellig langs in onze nieuwe kantine!