BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

BC DKC 1: blikt vooruit op de competitie

FliktHijHetOpNieuw Het badmintonseizoen 2017/2018 begint net als de vorige twee jaren met een kick-off van de Eredivisie. Deze vindt plaats zaterdag 9 september a.s. bij BV Almere in Sporthal Raggers, Bongerdstraat 6 in Almere.

Vanaf 11.30 uur wordt begonnen met het voorstellen van de teams waarna vanaf 12.00 wordt afgetrapt met een gezamenlijke speelronde, waarbij alle 10 de eredivisieverenigingen tegelijkertijd op één locatie in actie zullen komen. BC DKC 1 speelt zijn eerste Eredivisie wedstrijd tegen Roosterse BC 1. Het eerste team van DKC ziet er komend seizoen niet heel veel anders uit dan het team van vorig jaar, dat uiteindelijk een prachtige tweede plek wist te behalen.

Dit jaar bestaat BC DKC 1 uit:
Mark Caljouw, Michiel Kruijt, Joran Kweekel, Thomas Wijers, Marlies Baan, Daisy Bommeleijn en Alyssa Tirtosentono.
Trainer/coach: Dennis van Daalen de Jel
Coach assistent: Grischa Camonier
Manager: Hans Macaré
Fysiotherapeut: Bernd Dessauvagie

Mark Caljouw, Nederlands Kampioen en 48e op de Wereldranglijst, is dus weer terug van weggeweest. Hij maakt dit seizoen een transfer naar de Deense competitie, maar gaat daarnaast ook spelen voor zijn ‘eigen’ club. Omdat ze in Denemarken vooral doordeweeks spelen en DKC sinds dit seizoen op zaterdagavond thuis speelt, gaat hij regelmatig heen en weer vliegen. ‘Zo kan ik mijn eigen club proberen aan het kampioenschap te helpen’, aldus Caljouw.

Veerle Wijers doet dit seizoen een stapje terug en is gestopt in de eredivisie. Badmintonnen blijft ze zeker doen, maar dan op een iets lager niveau.

Volgens Mario Buijk, de voorzitter van BC DKC, is het doel dit seizoen‘het linkerrijtje’ te behalen. ‘Natuurlijk gaan we weer strijden voor de titel. Maar we willen minimaal de play-offs halen. Met Dennis als kapitein van het schip en zijn nieuwe assistent coach Grischa Camonier, afkomstig van Le Credit Sportif Velo, en uiteraard de spelers die we nu hebben moet dat ook vast en zeker gaan lukken’.

Ook Dennis van Daalen de Jel stelt zich als doel de play-off wedstrijden te halen. ‘Vanaf dat moment kunnen we gaan zien of er wellicht kansen liggen op een eventueel kampioenschap. We focussen ons alleen nog op de eerste fase, mede door de afwezigheid van enkele spelers door blessures of internationale verplichtingen. Daarna kijken we hoe we genoeg punten kunnen gaan halen om bovenin mee te doen. Belangrijk is dat iedereen 100% inzet toont en we met elkaar voor een goede sfeer zorgen. Ik zal mijn ogen open houden voor de jonge spelers die eraan komen. Zij zullen zeker wedstrijden gaan spelen in het eerste team. Zelf zal ik alleen spelen als de nood hoog is’, aldus Van Daalen de Jel.

Meer informatie over ons eerste team, waaronder ook het speelschema vinden jullie onder menu: Team 1.