BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC talenten over de grens!

Swedish Youth Games Afgelopen week speelden verschillende DKC talenten over de grens.

Bij de YONEX Belgian International 2017 vonden we Mark Caljouw, Gijs Duijs en voormalig DKC speelster Soraya de Visch Eijbergen. Gijs wist niet door de kwalificatie te komen in de dubbel. Mark haalde knap de kwartfinale.

 

 

Daar trof hij de door Badmintonline op voorhand zo treffend gememoreerde Kento Momoto:
🙍‍♂️ "Who are you playing in the qualifications?"
🙎‍♂️ "A Japanese dude, Kento Mosomething..."
🙋‍♂️ "Dude, you're screwed!"...

Die voorspelling kwam niet alleen uit voor de kwalificaties. Ook onze Mark moest het hoofd buigen in de kwartfinales voor deze Kento Momoto die ook het toernooi op zijn naam schreef.

Soraya haalde de halve finale en lijkt daarmee hard op weg naar haar oude niveau.

In Zweden werden de Swedish Youth Games 2017 georganiseerd.

Bij de Nederlandse onder 15 selectie vonden we daar van DKC Chloë Li en Demi Ritter vergezeld door onze DKC speler en Talent-coach U15 Thomas Wijers. In team verband werd een 5e plaats veroverd, Individueel lukte het nog niet erg ver in het toernooi te komen.

Onder 17 streden Andy Buijk en Charissa Kuiper van DKC begeleid door DKC trainer en Bondstrainer/coach U17 Robbert de Keijzer. Individueel kwam Andy niet door de eerste ronde. In de dubbel lukte dat wel maar waren vervolgens de Poolse tegenstanders in een 3 setter net te sterk. Charissa Kuiper kwam het verst met een fraaie derde plaats in de dubbel en kwartfinale in het gemengd dubbel.

Op de foto’s de Nederlandse U17 delegatie voor vertrek en Charissa op het podium na afloop.