BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC pakt vier punten tegen Duinwijck

Debuut Kyra

De vijfde wedstrijd van dit seizoen is voor badmintonclub DKC geëindigd in een 4-4 gelijkspel. "Een mooi resultaat tegen Duinwijck. Toch had er meer ingezeten", vertelt Marlies Baan na afloop.

De herendubbelpartij werd beslist in twee sets. Michiel Kruijt en Mark Caljouw speelden net als vorige week een geweldige partij. Zij wonnen de eerste set nipt. De tweede set waren ze duidelijk sterker dan Ruud Bosch en Jorrit de Ruiter. Setstanden: 22-20 21-14.

Deze week kreeg Kyra van der Heij, een jonge speelster uit het tweede team, de gelegenheid haar debuut te maken in de eredivisie. Ze moest direct twee zware partijen spelen tegen de nummer 6 van Nederland, Akvile Stapusaityte. Ze verloor beide wedstrijden in twee sets, maar is wel een bijzondere ervaring rijker. In de 3 overige enkelspelen was DKC deze week duidelijk het sterkste. Zowel Mark Caljouw, Marlies Baan als Dennis van Daalen de Jel wisten een punt te pakken. Net als voorgaande weken kreeg het publiek bij de singel van Dennis van Daalen de Jel het meest waar voor hun geld. Tot en met de verlenging in de derde set wist hij tegen Jordy Hilbink de spanning in de hal voelbaar te houden. Hij won uiteindelijk met 21-19 9-21 24-22. Hiermee kwam de tussenstand op 4-2 voor DKC.

Michiel Kruijt en Daisy Bommeleijn speelden een goede partij tegen Ruud Bosch en Debora Jille. Ze kregen het in de derde set niet voor elkaar meer punten te pakken dan hun tegenstander. Dennis van Daalen de Jel en Marlies Baan maakten het Jerry Natenstedt en Mandy Lenderink heel lastig, maar ook zij kwamen net iets te kort: 21-18 16-21 19-21. ‘We speelden helaas niet constant en hadden eigenlijk moeten winnen’, alsdus Baan achteraf. ‘4-4 is niet slecht, maar er had winst ingezeten’.

BC DKC staat op dit moment na vijf wedstrijden gespeeld te hebben op de derde plaats. Nog geen wedstrijd is het team compleet geweest. Thomas Wijers, Joran Kweekel en Alyssa Tirtosentono konden vanwege hun blessure helaas (nog) niet spelen. Bijzonder mooi is wel dat ze er iedere wedstrijd bij zijn om hun teamgenoten aan te moedigen en coachen.

BC DKC speelt volgende week zaterdag 7 oktober om 19.00 uur uit bij Victoria BC in Hoensbroek.