• DSide

• RJC

Sportieve start Paasweekend

Paaswekend 2017

Veel DKCérs gebruikten het paasweekend om sportief bezig te zijn. Waar enkele een beetje vreemd gingen met een bier merk, wat goud en een fiets waren veel jeugdige DKC spelers gewoon bij open toernooien te vinden. En er viel wat te kiezen, zo waren er maar liefst drie toernooien waar DKC spelers op doken en niet zonder successen kunnen we al trots verklappen.

Dicht bij huis werd zaterdag het “BDO Wouters Sports Pouletoernooi 2017” in Voorburg gespeeld.
Naast Jurgen Wouters zelf zagen we daar Kiona van der Werf, Honorine de Keijzer-Davies, Maaike Kamsteeg, Romy Kluitenburg, Steef Vermeulen en Tim Wyrdeman.

Tim Wyrdeman pakte de titel in de HE8. Kiona pakte de titel in de DE4, Maaike volgde op de voet met de 2e plek in een finale poule met een bijzondere uitslag die je zelden ziet. De les leerde maar weer dat in een poule iedere punt telt ook als je een partij verliest, wat overigens alle drie titelkandidaten in Voorburg lukte. Ze wonnen er uiteraard ook één en dan wordt het puntjes tellen.

Iets verder van huis in Spijkenisse werd zaterdag 15 april gestreden om de prijzen bij het: “Wouters Sports Junior Master BCRS 2017”
Dit is een jeugd toernooi waarin vooral de wat gevorderde spelers in uitkomen. Vooral in de klasse onder 15 en 17 kwamen de toernooi spelers van DKC uit en de heren single en dubbel finales werden bijna gedomineerd door de DKC Jeugd.

Door de tegenvallende opkomst werd het toernooi op 1 dag gehouden waardoor het voor sommige een lange dag werd. Toch werden er spannende wedstrijden gespeelt en namen de DKC spelers weer vele prijzen mee. Van DKC deden de volgende spelers mee:

• Youri Panhuis U-17

Claudia Huster strandde in de halve finale single en werd in de dubbel 3e in de poule met Marieke en haalde net niet de prijzen. Marieke kwam helaas de poule niet door maar won wel een wedstrijd.
Karlijn speelde een goed toernooi en haalde een 1e  plaats in de dubbel en een tweede plaats in de single en de mix. Dus 3 prijzen voor Karlijn.

Remco strandde in de poule met zijn single maar werd tweede in de dubbel met Teun. Mara werd 1e in de single en 1e in de mix.
Tommy haalde de halve finale in de single maar redde het net niet, in de mix verloor hij in de poule wedstrijden van Karlijn maar won wel met zijn maatje Calvin de heren dubbel in een spannende driesetter met als 28-26 als eindstand.

Teun behaalde twee 2e plaatsen. Zowel in de single en dubbel met Remco moest hij de winst aan Youri laten. Youri behaalde de eerste plaats in de singel en de dubbel en mag dit toernooi op zijn naam schrijven.

Rowan moest ook flink aan de bak en haalde de kwartfinale in de single maar strandde daar. Ondanks de tegenvallende opkomst was het toch een leuk toernooi en werden er leuke resultaten behaald.

In Dongen, Brabant was Jessica Huster lekker op dreef bij de "Open Dongense Badmintonkampioenschappen 2017

In de single lukte het net niet de titel te pakken en was de finale het eindstation. Een blonde Zweedse wilde van geen opgeven weten maar veel scheelde het niet. In de dubbel werd de halve finale het eindstation. Na 2 dagen en 11 voornamelijk lange partijen kan het paasfeest dan toch beginnen voor Jessica!