BC DKC Twitter flickr icon 25 BC DKC Facebook sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC J3 Jongens U17 Regiokampioen Zuid-West!

Milispec 2017

EEN ZINNNDERRRENDE FINALE!!

Afgelopen zaterdag 10 juni jl. is het jongensteam DKC J3 U17 regiokampioen voor de regio Zuid-West geworden. Niels Doup, Josha Boot, Robbert Batenburg, Rio Permana, Luke Stephen en Mika Sastrokarijo hebben voor een geweldige finale met een superspannende ontknoping gezorgd in sporthal “De Lijster” in Capelle aan den IJssel.

Buiten was het prachtig weer maar in de sporthal was het door de hitte en de klamme vochtigheid ronduit tropisch. We waanden ons even in het zwembad voor het diplomazwemmen van de jongens zoals Elles (moeder van Josha) het zo leuk uitdrukte.

BC Schollevaar uit Capelle aan den IJssel was de eerste tegenstander. Robbert werd voor de eerste twee wedstrijden ingezet omdat hij krap in tijd zat en op een bepaald tijdstip terug moest zijn in Den Haag. De eerste wedstrijd (Jongens Dubbel) was een relatief eenvoudige overwinning voor het koppel Robbert/Mika, 1-0 was snel een feit. Meteen hierna volgde voor Robbert de Jongens Enkel en in die klamme sporthal hadden zowel hij als zijn tegenstander het heel zwaar. Kon Robbert de eerste set ogenschijnlijk met gemak winnen, de tweede set moest hij met de uitslag 11-21 helaas prijs geven. Er volgde een beslissende derde set. Het zag er naar uit dat Robbert de wedstrijd zou verliezen maar al snel waren de punten in zijn voordeel. Robbert behaalde de wedstrijd zowat op zijn tandvlees maar hartstikke blij met de eerste behaalde punten vertrok hij naar Den Haag en wenste de rest van het team veel succes.

Inmiddels was Niels gearriveerd die rechtstreeks vanuit Delft moest komen na een mondeling examen Cambridge Engels. Op tijd om de rest van het team aan te moedigen voor de resterende drie wedstrijden. Josha won zijn Enkel en bracht de stand op 3 - 0. De vierde Dubbel ging naar Schollevaar en de laatste Dubbel voor DKC; eindstand 4 - 1 voor DKC met mooie partijen tegen aangename spelers.

Vrijwel aansluitend mochten ze tegen de volgende tegenstander: BV Unicum uit Woerden. Wat een leuke wedstrijden tegen deze sympathieke tegenstander. De jongens van J3 kregen goede tegenstand en zowel zij als de spelers van Unicum hebben zich letterlijk en figuurlijk in het zweet gewerkt. Het wedstrijdverloop: het koppel Niels/Mika nam snel een comfortabele voorsprong, 1 - 0. Daarna volgde een epische 3-setter van Josha waarbij BV Unicum de stand bracht op 1 - 1. De tweede Jongens Enkel mocht Niels in actie komen. Kennelijk nog bevangen door zijn exameninspanning i.c.m. de hitte kon hij DKC niet op voorsprong brengen, 1 - 2 voor Unicum. Om niet afhankelijk te zijn van onderlinge resutaten moest DKC de 2 resterende partijen winnen. Anders dan tegen Schollevaar is gekozen om Mika naast Luke te positioneren en Josha naast Rio. Mika en Luke mochten als eerste aantreden en speelden een gedegen wedstrijd. Een koppel dat opviel vanwege het lengteverschil en Mika die dit verschil goed compenseerde. Luke, de allerjongste in de groep, liet zich niet intimideren door de tegenstanders die minstens twee koppen groter waren. Het werd 2 - 2.

De Jongens Dubbel van het koppel Rio/Josha was beslissend en o, o, o, wat was het spannend! Was de eerste set een makkie voor DKC, de tweede was een echte thriller. Het lukte Unicum een bres te slaan in de verdediging van DKC en daar hadden onze jongens geen antwoord op. Josha nam Rio op sleeptouw en vanaf het 16-e punt was het wedstrijdverloop als een jojo. Eerst DKC op voorsprong dan weer Unicum. Op een gegeven moment stond de teller op 24 - 24. Rio scoorde het 25-ste punt die hij begeleidde met een yell die meer dan blijdschap uitdrukte. Kort daarna scoorde Josha het beslissende punt. 26 - 24. Bam!! Yes! Yes! Yes! Wat een ontlading!! Voor de zekerheid werd nagevraagd of het team kampioen was geworden en dat werd bevestigd. De jongens en de ouders waren euforisch!!!

In afwachting van de prijsuitreiking lieten de jongens en de enthousiaste ouders zich in de kantine de patat met mayonaise heerlijk smaken. Robbert was intussen op de hoogte gebracht van de behaalde hoofdprijs en kwam speciaal terug naar Capelle aan den IJssel om persoonlijk zijn beker in ontvangst te nemen en met zijn team op de foto te gaan.

De jongens hebben laten zien tot welke puike prestaties ze in staat zijn. Geweldig dat ze dit mochten meemaken. De sfeer onderling maar ook de omgang met de spelers van de tegenpartij was gemoedelijk en sportief. Een groot compliment voor Luke, Robbert, Rio, Josha, Niels en Mika. Niet alleen qua spel maar ook op persoonlijk vlak hebben ze van mij gewonnen. Nogmaals proficiat. Ook felicitaties en dank aan hun ouders voor hun grote steun en enthousiasme.

Eveline Sastrokarijo

Onze boys op de foto, van links naar rechts:
Luke Stephens
Rio Permana
Mika Sastrokarijo
Niels Doup
Josha Boot
Robbert Batenburg