BC DKC Twitter flickr icon 25 BC DKC Facebook sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC spelers gaan Internationaal

Internationaal

In verband met Nederlands grootste internationale toernooi de “Yonex Dutch Open 2017.” waren er afgelopen weekend even geen andere toernooien of competitiewedstrijden.

Diverse DKC spelers lieten deze dagen toch van zich spreken door mee te dingen voor de prijzen in Almere of door over de grens deel te nemen aan internationale badminton toernooien.

Om met Almere te beginnen, traditie getrouw werd hier door de jeugd ook gestreden om de JM Cup. Van DKC wist Demi Brehler de titel te pakken voor de meisjes enkel onder 17 jaar. Chapeau Demi. Youri Panhuis lukte dat net niet in de jongens onder 17, maar dus wel de runner up!

In dezelfde hal debuteerden Demi Brehler en Charissa Kuiper in het hoofdtoernooi van de Yonex Dutch Open 2017. Super leuk voor de meiden om eens van deze atmosfeer te mogen proeven. Mark Caljouw haalde zaterdag knap de halve finale waar hij gestopt werd door de latere kampioen Kento Momota.

In Denemarken werd om de “Danish Junior Cup” gestreden. Chloë Li en Thomas Weijers waren van DKC van de partij met de Nederlandse U15 selectie. Thomas uiteraard als Coach. In het team toernooi werd de 8e plek veroverd. Individueel haalde Chloë de laatste 16 in de enkel en dubbel. In de XD was de laatste 32 het eindstation.

Ondertussen verblijft de Nederlandse onder 19 jeugd al even in Indonesië voor de WJC. Zowel Gijs Duijs als Alyssa Tirtosentono strijden hier mee. Lukte het in de teamfase niet door te dringen naar de echte top, individueel komt vandaag super mooi nieuws van de Nederlandse meiden dubbel onder 19: Debora Jille en onze eigen Alyssa Tirtosentonno zijn doorgedrongen tot de laatste 8. Heel veel succes nog dames!