BC DKC Twitter flickr icon 25 BC DKC Facebook sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Mark Caljouw Nederlands Kampioen!

Mark Nederlands Kampioen (foto credits: René Lagerwaard)We hebben er een Nederlands Kampioen bij…

Zondagavond 4 februari, het NK 2018 is voorbij. Tijd om de balans op te maken. Zoals we vrijdag al schreven deed er een flinke delegatie DKC’ers mee en ook vandaag tijdens de halve finales waren we nog goed vertegenwoordigd. 


Foto credit: René Lagerwaard Fotografie

Marlies Baan en Daisy Bommeleijn mochten het in de halve finale opnemen tegen Cheryl Seinen en Olympiër Selena Piek. Hoewel Selena en Cheryl pas sinds dit seizoen met elkaar spelen, waren zij met hun kwaliteiten een maatje te groot voor onze dames (21-12 en 21-13). Met het behalen van de halve finale hebben Daisy en Marlies een knappe prestatie geleverd, gefeliciteerd!

Daarnaast werden we ook in de herendubbel en in het herenenkelspel vertegenwoordigd door Michiel Kruijt en Mark Caljouw. Michiel en zijn dubbelpartner Leon Nottelman speelden in de halve finale tegen de 1e geplaatsen Robin Tabeling en Jelle Maas. Zij wisten een set van Robin en Jelle te winnen, maar in de 3e set moesten zij duidelijk hun meerdere erkennen; het werd 21-15, 19-21 en 21-8.

Michiel en Mark mochten in het enkelspel strijden om wie nou de echte kopman van DKC is. Onze singel-kopman Mark ging er met de winst vandoor (21-16 en 21-13) en prolongeerde later die middag na een nipte overwinning op Nick Fransman (21-13, 14-21 en 23-21) zijn titel Nederlands Kampioen Herenenkelspel. Mark, super gefeliciteerd met en proost op jouw kampioenschap!