• DSide

• RJC

De DKC-trein dendert door

DKC1

Dat DKC dit weekend een ruime overwinning zou halen, was van tevoren wel te verwachten. Gelukkig heeft het team van coach Dennis van Daalen de Jel deze verwachtingen ook waar kunnen maken. De tegenstanders van Smashing uit Wijchen werden met een 6-2 overwinning voor de Hagenezen weer terug naar huis gestuurd. Onze Haagse heren en dames schoten perfect uit de startblokken. Zowel de heren- als de damesdubbel waren een gemakkelijke prooi voor respectievelijk Robin Tabeling en Thomas Wijers en Daisy Bommeleyn en Marlies Baan.

De goede flow van de damesdubbel wist Marlies vast te houden in haar single. In een spannende driesetter lukte het haar ook om deze binnen te halen. Michiel Kruijt sloeg op de andere baan in wederom een spannende driesetter de eerste herenenkel naar binnen.

Met een 4-0 voorsprong leek de avond voorspoedig te lopen. Helaas kwam er een kink in de kabel tijdens Wijers zijn single. Hij was na winst in de eerste set dichtbij de overwinning in de tweede set, maar verloor deze toch nipt. Hierna lukte het in de derde jammer genoeg niet om het vijfde punt binnen te slaan.

In de mixdubbel met Kruijt aan haar zijde lukte het wel om de winst binnen te slaan! In een spannende driesetter was het Haagse duo hun tegenstanders uit Wijchen de baas.

Ook de andere mix van Tabeling en Bommeleyn werd gewonnen, waardoor de einduitslag op 6-2 uitkwam. Hierdoor blijft DKC hangen op plek 5, maar het verschil met de teams op plek 3 en 4 is wel kleiner geworden.

Wijers na de wedstrijd: ‘Het is een prima resultaat, al had er misschien wel iets meer in gezeten. Aan de andere kant moeten we ook realistisch zijn, want we hadden ook twee andere potten weer kunnen verliezen. Ik denk dus dat 6-2 een terechte einduitslag is.’

Volgend weekend is er wegens de Dutch Open een vrij weekend. Zaterdag 20 oktober mogen onze Haagse toppers weer aan de bak tegen Van Zijderveld in Amstelveen. De wedstrijd start dan om 18.00uur in sporthal De Meerkamp.