BC DKC Facebook BC DKC Instagram Flickr sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Aan de andere kant van het net

DKC 1

Zaterdagavond was het alweer tijd voor de 9e en dus laatste wedstrijden in de eerste ronde van de eredivisie. DKC 1 had als laatste wedstrijd TFS Barendrecht geloot.

In sporthal Lagewei schoten de Hagenezen uit de startblokken door beide dubbels in 2 sets binnen te slepen.

Bij de singles ging het beduidend minder soepel en werden er drie 3 setters genoteerd. Hierbij beten Mark Caljouw en Joran Kweekel het spits af. Joran Kweekel stond inderdaad aan de andere kant van het net met dit seizoen het TFS shirt aan. De voormalige teamgenoten speelden een boeiende en spannende eerste set tegen elkaar die nipt naar Joran ging. Even later bleek Joran niet alleen aan de andere kant van het net te staan maar ook de verkeerde kant: Mark stelde orde op zaken door de winst in de 2e en beslissende 3e set te pakken.

Marlies Baan speelde de enige 2 sets single van de avond en wist deze, ondanks dat niet alles lekker liep, keurig te winnen van het zusje van. Niet voor de eerste keer stonden Daisy en Sandy Bommeleyn tegen over elkaar en dus ook aan de andere kant van het net.

Thomas Weijers en invalsster Charissa Kuiper lieten de kaas zeker niet van het brood eten, maar trokken in spannende 3 setters beide aan het kortste eind. 2-4 in het voordeel van DKC.

In de volgende gemengd dubbels waren Caljouw met Bommeleyn en Michiel Kruijt met Charissa Kuiper duidelijk een maatje te sterk voor TFS. Hierdoor wordt met een fraaie 2-6 overwinning de 4e plaats in de overwinningspoule zeker gesteld.

Op de foto van Peter van der Heij: Caljouw en Bommeleyn