BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Najaarscompetitie 2019/2020 ronde 01

NC Week 14

Voor veel teams was afgelopen weekend de start van het nieuwe competitieseizoen. Dit betekent dat het weer tijd is voor een nieuw competitie verslag. Daarnaast wordt ook dit jaar weer het DKC teamklassement bijgehouden, waarin te zien is welk team relatief het beste presteert.


 

DKC Top teamklasssement 2019/2020

# Team Punten Plaats poule
1 DKC 2 10/2 1ste
2 DKC 7 5/1 2de
3 DKC M1 4/1 4de

DKC 7 maakte een goede start van het seizoen door met een score van 5 tegen 3 te winnen van Onder Ons 3. Chengji en Steef wisten de mannendubbel in 2 sets binnen te halen. De vrouwendubbel ging helaas naar de tegenstander, maar DKC wist dit goed te maken door maar liefst 3 singels te winnen. Vast koppel Stijn en Cindy maakten het vijfde punt door hun mix te winnen en wonnen daarmee ook de wedstrijd.

Team 2 speelde al hun tweede wedstrijd van dit seizoen. Zij troffen het eerste team van BC Iduna in Utrecht. Qua dubbels werd het een gelijkspel, want Iris en Kiona wonnen de damesdubbel, maar de herendubbel ging naar Iduna. Tom, Greg en Chloë wonnen hun singels waardoor de tussenstand op 4-2 kwam te staan. Tom en Jessica maakten en vijfde en laatste punt voor DKC door hun mix te winnen. Een eindstand van 5-3 dus, in het voordeel van DKC.

DKC 3 speelde zaterdag uit tegen het vijfde team van BC Duinwijck. Daan en Demi waren deze wedstrijd de topscoorders, want zij wonnen allebei hun singel en zij wonnen ook samen hun mix. Youri won in een spannende 3-setter zijn singel, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Team 4 speelde afgelopen zaterdag uit tegen het vijfde team van Velo. In de derde divisie bleek Velo echter te sterk in eigen huis, want de wedstrijd eindigde in een 8-0 nederlaag voor DKC. Hopelijk kan team 4 in de komende wedstrijden terugkomen.

Het mannenteam van DKC speelde zaterdag thuis tegen Hoogkarspel. Patrick en Josha maakten het eerste punt met hun dubbel. Patrick won daarna ook zijn singel op overtuigende wijze. Ook Hoo Gie won zijn singel, maar had daar een derde set voor nodig. Josha en Hoo Gie wonnen de laatste dubbel, waardoor de eindstand 4-4 werd.

DKC 5 speelde dit weekend thuis tegen BC Schollevaar 2. De wedstrijd eindigde in een 3-5 verlies voor DKC. Het eerste punt werd in de damesdubbel gepakt door Imre en Karen. Het veteranen duo Robbert en Denis wisten hun dubbel helaas niet te winnen. Robbert wist echter wel zijn singel op overtuigende wijze te winnen en Denis pakte het laatste punt samen met Imre.