BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC pakt zes punten in Haagse derby

Regio Kampioenen

Dunlop DKC is goed begonnen aan het nieuwe seizoen van de Eredivisie. De Haagse formatie zegevierde zaterdagavond in de stadsderby tegen Drop Shot met 2-6. In een goed gevuld Sportcentrum Mariahoeve won Dunlop DKC al haar punten in twee games. Alleen de singles van Andy Buijk en Flora Wang gingen verloren.

Trainer Dennis Lens kon niet beschikken over kopman Mark Caljouw (actief in Duitsland) en Manon Sibbald (ziek). Desondanks stond er nog een sterk team aan de start van de derby. In het mannendubbel toonden ‘good old’ Michiel Kruijt en Gijs Duijs aan een uitstekend duo te vormen. Met 21-11 en 21-15 werd het Drop Shot-koppel Freek Golinski/Martin Mikkelsen vrij eenvoudig aan de kant gezet. Op de andere baan hadden Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono – die de afgelopen seizoenen nog onder contract stond bij de thuisploeg – in de eerste game nog wat moeite met Novi Wieland en Jaymie Laurens (21-18), maar de game daarna bleken Baan en Tirtosentono duidelijk een maatje te groot met 21-13.

Met een 0-2 voorsprong begon Dunlop DKC aan de singles. Na vier jaar keerde Joran Kweekel weer terug bij de landskampioen van 2015, en hoe. De nummer twee van Nederland liet geen spaan heel van Lars Kros (21-11 en 21-8). Ook Baan had een redelijk makkelijke avond in haar single tegen invalster Laura de Haan (twee games overwinning). In de andere enkelspelen moest Dunlop DKC het hoofd buigen. Buijk, een dubbelspecialist, deed het niet onaardig tegen Mikkelsen, maar de Deen was simpelweg beter. De nog maar 15-jarige Wang maakte haar debuut voor Dunlop DKC. Ondanks haar leeftijd is ze al de nummer acht van Nederland. Wang nam het op tegen Wieland, die twaalfde staat op de nationale ranking. Op basis van dat verschil was de DKC-speelster favoriet. Maar ze leek af en toe wat bevangen door de spanning, en verloor de derde game met 21-17. Hiermee kwam de tussenstand op 2-4.

In de gemengd dubbels was Dunlop DKC eigenlijk geen partij voor Drop Shot. Kweekel en Tirtosentono wonnen met 21-10 en 21-12 van Kros en Natalia Perminova. Aan de hand van Kruijt kon Wang toch nog een winstpartij bijschrijven; 21-12 en 21-11 tegen Golinski en De Haan. Hiermee kwam de eindstand op 2-6 voor Dunlop DKC.

Volgende week speelt de formatie van Lens weer een uitwedstrijd. Dan tegen BC Smashing uit Wijchen. Het duel begint zaterdag 17 september om 19.00 uur.