BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC zegeviert met 6-2 in derby tegen VELO

Regio Kampioenen

Een ‘avondje DKC’, zo voelde de eerste thuiswedstrijd van het seizoen aan. Het eerste team van Dunlop DKC nam het op tegen buurvereniging VELO; een regelrechte derby! De thuisploeg wist met 6-2 te winnen, een knappe prestatie.

Het was te merken dat er zaterdagavond een derby op het programma stond, want het publiek wist de hal goed te vinden, met een gezellig drukke sporthal vol badmintonliefhebbers als resultaat. Het toegestroomde publiek zal geen spijt hebben gehad van hun bezoek aan sporthal Hoge Veld, de thuishaven van Dunlop DKC.

De hal was omgetoverd tot een ware badmintontempel, met twee badmintonmatten, ruimte eromheen voor publiek. De welbekende (en nieuwe) spandoeken zorgden voor de finishing touch. Nadat veel bezoekers eerst een lekkere zaterDAGhap hadden gescoord kwam het toetje; de wedstrijd zelf!

Zoals altijd werd afgetrapt met de dubbels. Marlies Baan en Manon Sibbald waren duidelijk klaar voor de strijd en sloegen in twee games overtuigd het eerste punt binnen voor Dunlop DKC. De mannen hadden het zwaarder. Gijs Duijs en Michiel Kruijt vochten vooral de eerste twee games om elk punt. Een derde game moest de beslissing brengen. Deze ging uiteindelijk overtuigend naar de mannen van Dunlop DKC. Daarna volgden de singles, die allen een prooi werden voor de thuisspelende ploeg. Kopman Joran Kweekel – bij afwezigheid van Mark Caljouw – deed er een game langer over dan op voorhand verwacht, maar won zijn duel toch eenvoudig van Mats Duwel. Tom Blinde bewees als invaller nog niks aan kwaliteit te hebben ingeboet. De DKC’er verliet de baan zonder gameverlies. De dames volgden het goede voorbeeld: ook hier ging de eerste partij over drie sets, waarbij Sibbald als winnares de baan verliet. Flora Wang liet vervolgens zien zich thuis te voelen in Hoge Veld en boekte een mooie overwinning in twee games.

Als laatste mochten de twee mixen de baan op. Met een 6-0 tussenstand vocht VELO voor elk punt. Helaas voor DKC Dunlop met succes, want in twee mixen kon de formatie van Dennis Lens maar één game pakken; te weinig om nog een punt te mogen bijschrijven. De eindstand kwam daarmee op een mooie tot tevredenheid stemmende 6-2 overwinning op een directe concurrent. Een uitstekende prestatie, aangezien naast Caljouw ook Alyssa Tirtosentono en Andy Buijk ontbraken bij Dunlop DKC.

Komend weekend (1 oktober) staat er wéér een thuiswedstrijd op het programma, nu tegen koploper BV Almere, die tot op heden een ijzersterke indruk achterlaten. Alle steun is dus weer welkom! Zien we jullie weer in de hal? Kom op tijd en prik een zaterDAGhap mee! De wedstrijd zelf begint om 19.00 uur.