BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Gelijkspel en zege voor Dunlop DKC

Regio Kampioenen

Dunlop DKC heeft elf punten overgehouden aan het dubbelweekend in de Eredivisie badminton. Zaterdag stond er in de topper tegen F.I.T. Almere een 4-4 gelijkspel op het scorebord. Een dag later zegevierde de formatie van trainer Dennis Lens met 1-7 bij Hoornse BV.

Op voorhand was de verwachting dat Dunlop DKC – F.I.T. Almere een ‘close match’ zou worden. Het was immers een duel tussen de nummer drie (DKC) en de koploper (Almere) van de Eredivisie. En die verwachting kwam ook uit. De Hagenaars kwamen via een overwinning in het herendubbel (Michiel Kruijt en Mark Caljouw) op een 1-0 voorsprong. Op de andere baan moesten Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan het onderspit delven tegen Cheryl Seinen en Eleanor O’Donnell. Kopman Caljouw bracht Dunlop DKC in een ware thriller tegen Siril Verma op 2-1. Het werd 22-20 in de derde game. Van de andere singles won de thuisploeg er nog één; Joran Kweekel versloeg Dennis Koppen. Beide DKC-dames (Manon Sibbald en Flora Wang) moesten een nederlaag slikken. Ook de gemengd dubbels werden eerlijk verdeeld. Tirtosentono en Kweekel wonnen van Kirsten de Wit en Adam Hall. Wang en Gijs Duijs moesten hun meerderen erkennen in O’Donnell en Alex Vlaar. Hiermee eindige Dunlop DKC – F.I.T. Almere dus onbeslist.

Een dag later reisde Dunlop DKC af naar Noord-Holland voor de confrontatie met Hoornse BV. In deze wedstrijd werd een makkelijke overwinning voorspeld. Hoornse BV staat namelijk achtste in de Eredivisie, en dat mocht dus geen probleem vormen voor Dunlop DKC. Een maximale score van 0-8 zat er al snel niet meer in. Het herendubbel – dit keer bestaande uit Andy Buijk en Duijs – zetten de Haagse formatie nog op 0-1, maar Tirtosentono en Sibbald gingen ten onder tegen Mireille van Daal en Jessica Offenhof. Het zou de enige nederlaag betekenen voor Dunlop DKC. Op de single van Kweekel na gingen alle andere partijen in twee games naar de ploeg van Lens. Daarmee was de 1-7 overwinning een feit.

Dunlop DKC blijft in de Eredivisie op een derde plek staan na dit dubbelweekend. Uit vijf wedstrijden zijn 29 punten behaald. Er is wel een nieuwe koploper. Dat is Duinwijck. De club uit Haarlem heeft 35 punten. F.I.T. Almere staat tweede met 32 punten.

Komend weekend wederom een thuiswedstrijd voor Dunlop DKC. Op zaterdag 7 oktober komt de nummer vier van de ranglijst Decorette Amersfoort op bezoek in sporthal Hoge Veld. De wedstrijd begint om 19.00 uur.