BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC haalt uit in derby: 0-8 tegen VELO

Michiel-Kruijt&Mark-Caljou

Er waren tijden dat Dunlop DKC blij was als het één punt wist te behalen in de derby tegen VELO. Maar de Hagenaars hebben zich de afgelopen tien jaar ontpopt tot topclub in de Eredivisie, waarmee de derby’s tegen de Wateringers een stuk spannender werden. Maar met de maximale score winnen, dat hadden weinigen voor mogelijk geacht. Toch was 0-8 zaterdagavond daadwerkelijk de einduitslag in de VELO-hal.

Het was voor DKC-trainer Dennis Lens lang onzeker over welke spelers hij kon beschikken. Alyssa Tirtosentono en Joran Kweekel waren namelijk actief op het Estonian International. Omdat zij daar voortijdig werden uitgeschakeld, konden beide sterkhouders net op tijd in Wateringen aanwezig zijn.

Tirtosentono mocht direct aan de bak in het vrouwendubbel. Samen met Marlies Baan werden Myke Halkema en Milou Lugters in twee games verslagen. Net als vorige week tegen Duinwijck maakten Michiel Kruijt en Mark Caljouw er een uiterst spannende partij van. VELO-spelers Nick Fransman en Russel Muns dwongen een derde game af tegen het Haagse koppel. In tegenstelling tot de confrontatie met de Haarlemmers wonnen Kruijt en Caljouw nu wel, met 21-19 in de derde game.

Na de vliegreis had Kweekel het geluk dat hij geen al te lastige tegenstander trof in Dion Rovers. De nummer twee van Nederland won eenvoudig in twee games. Op de andere baan had DKC-talent Flora Wang het wat lastiger met Hanna Couwenhoven. Toch won ze; 22-20 en 21-17. Ook de andere singles gingen naar Dunlop DKC. Zowel Caljouw als Manon Sibbald versloegen hun opponent in twee games.

Met een 0-6 voorsprong ging de Haagse formatie de mixed dubbels in. Dat werden twee ‘close matches’. Kruijt en Tirtosentono klopten Muns en Lugters in twee games, nadat de eerste game in verlenging nipt naar de Hagenaars ging. Kweekel en Baan hadden drie games nodig om zich te ontdoen van Rovers en Halkema. De DKC’ers kwamen knap terug van een 1-0 achterstand. En zo stond er aan het einde van de avond 0-8 op het scorebord. Een aantal partijen had zomaar in het voordeel van de thuisploeg kunnen uitvallen. Dunlop DKC toonde echter, net als tegen Duinwijck, aan een echte vechtmachine te zijn, en zo vele punten kan binnenslaan.

Dunlop DKC heeft zich door de zege stevig aan kop van de kampioenspoule van de Eredivisie genesteld. Uit vijf wedstrijden zijn 32 punten behaald, vijf meer dan nummer twee Duinwijck. Met nog drie duels te gaan stevent Dunlop DKC daarmee af op een rechtstreekse finaleplek. Daar kan de landskampioen van 2015 volgende week een grote stap naar zetten. Dan speelt de ploeg van Lens twee thuiswedstrijden. Op zaterdag 21 januari staat de stadsderby tegen Drop Shot op het programma (19.00 uur). Een dag later komt F.I.T. Almere op bezoek in sporthal Hogeveld (13.30 uur).