BC DKC Twitter flickr icon 25 BC DKC Facebook sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Brief van de voorzitter

Welkomstcadeau van wijkcentrum WateringseveldGeachte leden,

Een maand geleden zijn we verhuisd. De nieuwe kantine is in gebruik en onze vereniging heeft een nieuw huis. Het is nog even wennen, niet alles heeft z’n vaste plek en het is misschien nog even zoeken voordat het vertrouwd is. Ik hoop van harte dat iedereen zich er snel thuis kan voelen.
De kantinecommissie heeft er in ieder geval alles aan gedaan om het zo gezellig mogelijk in te richten. En zoals dat gaat met verhuizen; er is altijd wat tijd nodig om je thuis te voelen.

We hebben een warm welkom gekregen in de wijk, de opening was onder grote belangstelling van leden, oud leden en belangstellenden een mooi festijn. Veel dank aan aan de kantinecommissie en jeugdsport coördinator Sander, die een groot deel van de organisatie op zich genomen heeft.

Tijdens de op 12 september gehouden ALV is Rien Caljouw, omdat hij 7 jaar lang voorzitter is geweest, voorgedragen als erelid. Rien speelde al een paar jaar geleden met de gedachte om met de vereniging te verhuizen naar het Hogeveld. Nu was dit een mooie gelegenheid om hem als kersvers erelid in het bijzijn van leden, oud leden en de wethouder Rabin Baldewsingh het lintje door te laten knippen en daarmee het nieuwe thuishonk officieel te openen. Als dank voor al zijn inspanningen als voorzitter ontving hij een speciaal samengesteld DKC boek. Vele leden hebben er een bijdrage geleverd en Veerle Wijers heeft dat samengesteld tot een fraai boek. Rien vertelde mij later dat hij er echt heel erg blij mee is.

De opening en de Albert Heijn actie om te sporten, is aangegrepen om het contact met de winkeliers in het winkelcentrum te leggen. Albert Heijn zorgde voor een marktkraampje vol fruit en meesterbakker Rodenrijs heeft de groen gele soesjes verzorgd die gepresenteerd werden bij de champagne.
De foto’s hieronder laten zien welke inspanningen geleverd zijn om de wijk te laten weten dat we er zijn, prachtig toch?

De kantine

De kantinecommissie komt binnenkort met een speciale nieuwsbrief met alle uitleg over het hoe en wat van kantinediensten doen. Er zijn al wel een aantal uitgangspunten te benoemen:

  • In de kantine geldt ons motto, verenigen doe je samen, gezamenlijk zijn we verantwoordelijk voor de kantine en de bardiensten. De kantine is onze huiskamer! Heel wat badmintonverenigingen hebben een eigen kantine, en bardiensten doen is een onderdeel van gezamenlijk verenigen. Het hoort bij het lidmaatschap het is een onderdeel van de contributie. Het is de niet financiële bijdrage die je aan de vereniging levert.
  • Vanaf 16 jaar mag je bardienst doen, vanaf 18 jaar mag je alcohol schenken. Geen 18, geen alcohol (echt niet!).
  • De kantine is open tijdens trainingen en wedstrijden. Ook voor de jeugdtrainingen dus.
  • Open op andere tijden. De kantine kan ook open voor andere gebruikers; bijvoorbeeld voor andere sporters die de hal gebruiken, maar ook voor wijkbewoners die de ruimte willen gebruiken voor bijeenkomsten. We gaan dat samen met de wijkvereniging opzetten.

    Tijdens de opening kregen we van de vereniging het geschenk op de bijgevoegde foto. We kunnen dus aannemen dat we in de wijk welkom zijn. Meer nieuws volgt zodra de afspraken een feit zijn!

Hartelijke groet,

Mario Buijk, voorzitter BC DKC