BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
 • Banner team 1

 • DSide

 • RJC

Competitie

Badminton doe je natuurlijk ook in wedstrijdverband. Daar leer je het getrainde immers past echt goed toepassen. Bijkomend voordeel is dat je bovendien snel beter wordt door het spelen van echte wedstrijden. Ook leer je omgaan met winst en verlies (Niet onbelangrijk in de rest van het leven)

De jeugdcompetitie is opgedeeld in twee fases. De eerste fase start eind oktober en loopt tot en met december. Fase twee start in februari en loopt tot en met mei. Een team bestaat tenminste uit 4 spelers, maar dit kan oplopen tot 8.

DKC speelt haar thuiswedstrijden voor de jeugd op zaterdag. Uitwedstrijden kunnen op zaterdag of zondag gespeeld worden. Dat is afhankelijk van de loting van je tegenstanders.

Omdat leeftijdsverschillen bij de jeugd natuurlijk een rol spelen wordt er gespeeld in categorieën die een beetje gekoppeld worden aan de leeftijden: Onder 11, onder 13, onder 15, onder 17 en onder 19. DKC heeft dit seizoen (2022-2023) teams in de categorieën u13, u15 en u17. In de praktijk blijkt het spelniveau van de jeugd echter veel belangrijker dan de leeftijd. Een goed presterende jeugdspeler van 12 kan dus zomaar onder 15 spelen, of zelfs nog hoger. De jeugdbegeleiding maakt hierin een zo verantwoordmogelijke keuze.

Jeugd competitie

In principe doet alle DKC jeugd mee met de jeugdcompetitie. De jeugdbegeleiding stelt voorafgaand aan de competitie de teams samen. Bij voorkeur worden gemengd dubbel teams opgesteld. Mocht de verhouding meisjes/jongens dit niet mogelijk maken dan bestaat ook de mogelijkheid deel te nemen aan de jongens dan wel meisjes competitie zodat iedereen toch kan spelen. Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen die als er niets anders wordt afgesproken in onderstaande volgorde worden gespeeld in de gemengd dubbel competitie:

 1. Jongens dubbel.
 2. Meisjes Dubbel.
 3. Eerste jongens enkel.
 4. Eerste meisjes enkel.
 5. Tweede jongens enkel.
 6. Tweede meisjes enkel.
 7. Eerste gemengd dubbel.
 8. Tweede gemengd dubbel.

Bij de meisjes of jongens competitie worden ook 8 partijen gespeeld. Ipv de gemengd dubbels zijn er dan dubbelpartijen en ook 4 enkelpartijen

Sinds een paar jaar is toernooi.nl voerend qua wedstrijdinformatie. Het is dus verstandig voor een wedstrijd te controleren of er geen wijzigingen zijn.

Speelschema's van de Jeugdcompetitie Regio Zuid-West 2022-2023 fase 2 op toernooi.nl vinden jullie voor de DKC teams HIER

Speelschema's van de opstapcompetitie op toernooi.nl vinden jullie voor de DKC teams HIER