BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
 • Banner team 1

 • DSide

 • RJC

Competitie

Badminton doe je natuurlijk ook in wedstrijdverband. Daar leer je het getrainde immers past echt goed toepassen. Bijkomend voordeel is dat je bovendien snel beter wordt door het spelen van echte wedstrijden. Ook leer je omgaan met winst en verlies (Niet onbelangrijk in de rest van het leven)

Voor de jeugd wordt de competitie in de regio Zuid-West Nederland in het voorjaar gespeeld. De voorjaarscompetitie loopt van februari tot en met mei. Gedurende 10 weekenden in deze maanden speel je met je team 5 thuis en 5 uitwedstrijden tegen 5 tegenstanders uit de regio. Een team bestaat tenminste uit 4 spelers maar 5,6,7 of 8 kan ook.

DKC speelt haar thuiswedstrijden voor de jeugd op zaterdag. De tegenstanders kunnen op zaterdag of zondag spelen. Dat is afhankelijk van de loting van je tegenstanders. Seizoen 2017/2018 waren vrijwel al onze wedstrijden op zaterdag.

Omdat leeftijdsverschillen bij de jeugd natuurlijk een rol spelen wordt er gespeeld in categorieen die een beetje gekoppeld worden aan de leeftijden: Onder 10, onder 13, onder 15, onder 17 en onder 19. In de praktijk blijkt het spelniveau van de jeugd veel belangrijker dan de leeftijd. Een goed presterende jeugdspeler van 12 kan dus zomaar onder 15 spelen maar zelfs nog hoger. De jeugdbegeleiding maakt hier een zo verantwoordmogelijke keuze.

Jeugd training

In principe doet alle DKC jeugd mee met de jeugd voorjaarscompetitie. De jeugdbegeleiding stelt voorafgaand aan de competitie de teams samen. Bij voorkeur worden gemengd dubbel teams opgesteld. Mocht de verhouding meisjes/jongens dit niet mogelijk maken dan bestaat ook de mogelijkheid deel te nemen aan de jongens dan wel meisjes competitie zodat iedereen toch kan spelen. Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen die als er niets anders wordt afgesproken in onderstaande volgorde worden gespeeld in de gemengd dubbel competitie:

 1. Jongens dubbel.
 2. Meisjes Dubbel.
 3. Eerste jongens enkel.
 4. Eerste meisjes enkel.
 5. Tweede jongens enkel.
 6. Tweede meisjes enkel.
 7. Eerste gemengd dubbel.
 8. Tweede gemengd dubbel.

Bij de meisjes of jongens competitie worden ook 8 partijen gespeeld. Ipv de gemengd dubbels zijn er dan dubbelpartijen en ook 4 enkelpartijen.

De principe speelweken van de voorjaarscompetitie zijn al bekend. De speelweekenden staan in de DKC agenda aangegeven te beginnen bij 9 maart. In het hoofdmenu van deze site kunnen jullie de agenda direct na "Home" vinden. Ook zijn in de agenda al de thuis weekenden te vinden waarin alle DKC jeugdteams thuisspelen. De voorjaarscompetitie weekenden zijn aangegeven met de aanduiding VC gevolgd door het weeknummer.

Sinds een paar jaar is toernooi.nl voerend qua wedstrijdinformatie. Het is dus verstandig voor een wedstrijd te controleren of er geen wijzigingen zijn.

Speelschema's van toernooi.nl vinden jullie voor de DKC teams HIER