BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Finale!

Almere

Met een worst in je maag, kijken naar DKC Den Haag! Het ‘avondje DKC’ kreeg zaterdag 11 maart 2023 een nieuwe dimensie. Het massaal toegestroomde publiek werd in sporthal Hoge Veld getrakteerd op een waar spektakel. 

 

 

 

 

De avond werd geopend door the legendairs brassband. Zij gaven een mooie show weg, waarmee de sfeer er gelijk goed in zat. Op naar de wedstrijd!


Er werd zoals gebruikelijk afgetrapt met de dubbels. Michiel en Mark mochten het opnemen tegen Alex Vlaar en Adam Hall. Hoewel de Haagse mannen beide sets goed van start gingen, kwamen ze in beide gevallen net tekort.


Op de andere baan profiteerden Alyssa en Marlies optimaal van het ontbreken van Cheryl Seinen. De damesdubbel werd na een spannende tweede set prooi voor DKC.


Joran mocht het op de ‘tv-baan’ vervolgens opnemen tegen Siril Verma. Met overtuigend spel zette Joran de Indiër aan de kant.


Ondertussen maakte Flora er tegen Alida Chen een ware kraker van. Na twee close sets moest Flora uiteindelijk het hoofd buigen.


In de eerste mannenenkel trad ‘Haagse Mark’ aan tegen Nederlands toptalent Noah Haase. Caljouw liet er geen misverstand over bestaan; in Den Haag is hij de baas. De winst betekende een 3-2 tussenstand, waarmee nog één wedstrijd nodig was om minimaal een golden game af te dwingen.


De laatste enkelpartij ging tussen Manon en Lauren Middleton. Manon heeft vaker laten zien een echte publiek-speelster te zijn. Het vuur in Manon werd nog eens extra aangewakkerd door de luide aanmoedigingen van de D-side. In 3 sets sloeg Manon zich naar het vierde punt.


DKC rook vervolgens bloed. Met nog twee mixen te gaan leek het momentum nu toch echt bij de thuisploeg te liggen.

 
Michiel en Flora mochten als eerst beginnen tegen Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit. De eerste set was een prooi voor Michiel en Flora. Terwijl de tweede set verloren ging, boekten Joran en Alyssa hun eerste setwinst; 22-20. Dit was de opmaat naar de definitieve genadeklap. Met een duidelijke overwinning in de tweede set werd het ticket naar de finale binnengeslagen. De partij van Michiel en Flora hoefde daarom niet te worden uitgespeeld.


Het leidde tot een explosie van vreugde. We zijn er weer bij, en dat is prima!

Het bleef nog lang onrustig….
 

 

Foto's: Ashton Tokromo & Peter van der Heij