BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Gelijkspel in Almere voor Dunlop DKC

Chloe

De topper in de Eredivisie badminton tussen F.I.T. Almere en Dunlop DKC is geëindigd in een 4-4 gelijkspel. Een knappe prestatie gezien de sterk gehavende selectie van de Hagenaars.

Het was zacht gezegd een roerige week, in aanloop naar de topper van de Eredivisie. Zes van onze spelers van team 1 vertegenwoordigden Nederland op het European Men's and Women's Team Championships Qualification toernooi - en mét succes! Gefeliciteerd allemaal!! Neemt niet weg dat het natuurlijk uitermate ongelukkig gepland is; een Eredivisiewedstrijd tegelijk met een kwalificatietoernooi, waardoor Nederlandse spelers niet kunnen deelnemen aan de competitie.

Alle lof voor hoofdtrainer Lens, die tot een paar uur voor de wedstrijd überhaupt niet wist over wie hij nu wel of niet kon beschikken. Welke invallers waren nu wel nodig en wie wordt uiteindelijk toch bedankt voor de moeite? Ook nu wist hij weer een mooie opstelling uit de hoge hoed te toveren. Daarnaast veel dank aan onze invallers, Veerle Wijers, Chloe Tsai en Tom Blinde. Agenda's zijn leeg geveegd om hun beste beentje voor te kunnen zetten voor onze mooie club!

En wat een spannende wedstrijd was het... Uiteindelijk resulterend in een - zeker gezien de omstandigheden - klinkende 4-4 eindstand. Veerle en Chloe legden een zeer verdienstelijke dubbel op de mat, maar dolven in twee sets het onderspit. Op baan 1 trokken Gijs en Michiel na een stroeve eerste game aan het langste eind. Na de 1-1 tussenstand was het de beurt aan Jaymie, die aan de verwachtingen voldeed door Alida Chen in twee games opzij te zetten. Chloe mocht het opnemen tegen Diede Odijk. Ze vocht voor wat ze waard was, maar maakte iets te veel eigen foutjes om het Diede echt lastig te maken. 2-2.


Tom en Michiel kruisten vervolgens de degens met de gebroeders Koppen. Het publiek werd in beide partijen getrakteerd op drie games. Michiel won namens DKC, terwijl Tom het de derde game helaas niet meer bol kon werken tegen Dennis Koppen. Met een 3-3 tussenstand op de borden werd begonnen aan de mixen. Andy en Jaymie namen het op tegen Alex Vlaar en Rosalie Teuben. Na een zeer sterke eerste game werd de tweede game net aan verloren. In de beslissende game bleef het lang spannend, maar een korte eindsprint resulteerde in het vierde punt. Gijs en Veerle hadden in tegenstelling tot Andy en Jaymie een moeilijke start, maar herpakten zich in de tweede game. Helaas ging ook die net aan verloren, wat resulteerde in een 4-4 eindstand. Gezien de omstandigheden misschien wel de beste prestatie van het seizoen!

Langzaamaan werkt de competitie zich naar een climax. De teams in de top zijn zeer aan elkaar gewaagd en alle support is dus meer dan welkom! Schreeuw jij onze helden naar de overwinning komende zaterdagavond? Be there! 19:00u, sportcentrum Mariahoeve, Het Kleine Loo 1