BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Carlton Cup: team 5 verrast, team 1 en 3 stranden

badminton_rackets_carlton_BRANDIn de derde ronde van de Carlton Cup, het nationale bekertoernooi, heeft team 5 van DKC voor een aangename verrassing gezorgd. Het team, dat afgelopen seizoen uitkwam in de derde divisie, wist donderdagavond in thuishaven 't Zandje het eerste team van BCRS met 3-2 te verslaan. Een knappe prestatie, aangezien BCRS de voorbije jaargang speelde in de tweede divisie. Na een 2-2 tussenstand zorgden Caroline Westveer en Bastiaan Stücken in het afsluitende gemengd dubbel voor het winnende punt. Door deze overwinning plaatst team 5 zich voor het finaleweekend van de Carlton Cup op 16 en 17 juni in Alphen a/d Rijn. Daar worden op zaterdag de 1/8 en 1/4 finales gespeeld en op zondag de 1/2 finales en finale.

 

Tegelijk met team 5 speelden ook team 1 en 3 een thuiswedstrijd in de derde ronde. Het eerste speelde tegen een andere eredivisieclub, The Flying Shuttle uit Barendrecht. Beide dubbels gingen voor DKC verloren, waarna de twee enkelspelen wel een overwinning opleverde voor de Haagse ploeg. Ook hier gaf de mixed dubbel dus de doorslag. Hierin was het gelegenheidsduo Bouke van Bergen Bravenboer/Veerle Wijers net niet opgewassen tegen Jos Suykens en Daisy Bommeleyn. Het werd twee keer 21-19 voor de Barendrechters.

Ook team 3 moest een 3-2 nederlaag incasseren. Zij speelden afgelopen seizoen in de tweede divisie en namen het op tegen een ploeg uit de eerste divisie, Duinwijck 2. Het gemengd dubbel leek kansloos verloren te gaan door Sander Kluin en Ilka de Jong (21-6 in de eerste game). In de tweede game knokte het duo zich weer knap terug, maar konden ze er net geen derde game uitslepen. Jules Bakker en Annemiek Groenwoud wonnen met 22-20.