BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC Toppers Karel Tokromo en Ilka de Jong naar Nations Cup

Landenwedstrijden en individueel toernooi voor veteranen in Kent, Engeland.

Karel TokromoOp donderdag 8 en vrijdag 9 november wordt er in Kent, Engeland de Nations Cup voor veteranen gespeeld, gevolgd (op 9, 10 en 11 november) door het individuele Kent Masters Gold toernooi. De Nations Cup is een ontmoeting die dit keer plaatsvindt tussen 4 landen: Denemarken, Zweden, Engeland en Nederland. De landen spelen allen tegen elkaar. Per landenwedstrijd worden er 20 wedstrijden gespeeld, te weten één herendubbel, één damesdubbel en twee gemengddubbels in 5 verschillende leeftijdscategorieën: 40+, 45+, 50+, 55+ en 60+ DKC wordt bij deze editie vertegenwoordigd door Karel Tokromo (60+) en Ilka de Jong (45+).

Traditiegetrouw zijn de Engelsen en Denen torenhoog favoriet bij deze ontmoetingen, waarna voor de Nederlanders de strijd met de Zweden om de 3e plaats overblijft. Bij de laatste editie van deze Cup (in 2011 in Denemarken) werd Nederland 4e. Er werd toen gelijkgespeeld tegen de Zweden, maar zij werden vervolgens 3e met een beter gamesaldo. Er valt dit jaar dus iets recht te zetten!

Op vrijdagmiddag begint dan het individuele toernooi met de singles. Hierbij laten beide toppers verstek gaan. Zij laten dat graag aan de spelers in de jongere leeftijdsklassen over! Op zaterdag worden alle dubbels gespeeld. Karel speelt samen met Joop Petiet in de 65+, en Ilka speelt met Marianne Veeren (Duinwijck) in de 45+. De zondag is gereserveerd voor de mixen: Ilka speelt met Raymond Singerling (Drop Shot) in de 45+, Karel speelt deze niet.
Wij wensen alle spelers veel succes!