BC DKC Twitter flickr icon 25 BC DKC Facebook sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Duinwijck-DKC

DKC na winst op Duinwijck dichtbij play-offs Afgelopen zaterdag heeft het publiek kunnen genieten van spannende partijen tussen Duinwijck en BC DKC. De wedstrijd in Haarlem eindigde in een prachtige winst voor DKC. Daarmee is DKC niet ver meer verwijderd van de play-offs.

“We kunnen zeker tevreden zijn met deze uitslag”, vindt DKC-speler Thomas Wijers. “Ik dacht van te voren dat we zeker een goed resultaat konden halen. Het team staat de laatste weken weer als ‘team’ op de baan en is beter in vorm. Mark Caljouw speelde dit weekend ook weer mee. Toen we zagen dat het Olympische koppel Selena Piek en Jacco Arends mee zou doen, veranderde mijn mening eigenlijk niet zo veel. We weten dat we altijd uit moeten gaan van onze eigen kracht. En je ziet dat dat zich uitbetaalt, zegt Thomas na afloop van de wedstrijd.

Internationaal

De zesde wedstrijd in de tweede helft van het seizoen is voor badmintonclub DKC thuis geëindigd in 4-4 gelijkspel. "Een mooi resultaat tegen Almere. Zeker gezien de vorige wedstrijd, toen we met 6-2 van Almere verloren", vertelt Marlies Baan na afloop.

Internationaal

Velo en Amersfoort waren dit weekend de tegenstanders voor het eerste team van BC DKC, dat nog steeds te maken heeft met twee geblesseerde topspelers. Het weekend leverde slechts 9 punten op: een gelijk spel tegen regio ‘rivaal’ Velo en een winst van 5 punten tegen Amersfoort. “Uiteraard hoop je op meer. Zeker gezien de plek die we op dit moment hebben in de kampioenspoule. Hoe meer winstpunten je haalt, hoe hoger je eindigt. Iedere winnende partij is op dit moment dus van groot belang, vertelt DKC assistent-coach Gricha Camonier na afloop.

Duinwijck thuis

De derde wedstrijd in de tweede helft van de competitie is voor badmintonclub DKC geëindigd in een 4-4 gelijkspel. "Een mooi resultaat tegen Duinwijck, na 4-0 achterstand", vertelt Joran Kweekel na afloop. Joran heeft het hele seizoen wegens zijn blessures nog geen partij meegespeeld. Toch is hij er iedere wedstrijd bij om zijn team aan te moedigen en te coachen.

Internationaal

Almere was dit weekend te sterk voor het eerste team van BC DKC. Slechts 2 punten heeft dit weekend voor DKC opgeleverd. “Met deze uitslag zijn we dan ook zeker niet tevreden. We hadden verwacht dat we in Almere meer punten zouden behalen”, vertelt DKC coach Dennis van Daalen – De Jel na afloop.