BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Jeugdkamp DKC was top!

5874204487_a90db168c1Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni is BC DKC op jeugdkamp geweest. Dit jaar waren er aantal nieuwe gezichten, maar gelukkig kon de kampleiding ook weer veel vertrouwde gezichten welkom heten. Het was weer een absoluut topweekend. Waarvoor de kampleiding alle kinderen wil bedanken! Lees verder voor het verslag. Foto's zijn in het fotoboek te vinden.

Vrijdag kwam iedereen rond 19.00uur aan op de kamplocatie De Woensberg in Blaricum. Nadat iedereen zijn of haar slaapplekje had gevonden in de tenten, begonnen we aan de kennismakingsspellen. Krantjemeppen was ook dit jaar weer favoriet. Na het uitdelen van de shirts (mede mogelijk gemaakt door Forma Zeefdruk) aan de verschillende groepjes gingen de kids maskers maken in het thema van dit jaar: 'Jungle'. Afsluiting van de vrijdag was het dierengeluidenspel in het bos in het donker.

Zaterdagochtend werden de kinderen even goed wakker gemaakt door de ochtendgymnastiek van Kattie Perry en Sjansende Shane. Helaas begon de dag met regen. Na wat improvisatie van de kampleiding hebben we in plaats van een spel buiten, een vervangend binnen programma afgewerkt. Hints, Wie ben ik?, moeilijke raadsels oplossen, leuke yells en foto's maken waren een erg leuke vervanging. Uiteindelijk is het de hele dag blijven regenen, maar dat mocht voor ons de pret niet drukken. Als echte junglemensen hebben we de regen getrotseerd en zijn we levend dierenstratego gaan spelen in het bos. 's Avonds stond de Bonte Avond op het programma. Karel en Ronald (bedankt!) kwamen voor ons barbecueën,  waardoor we met een maag vol lekker eten van de show konden genieten. Er waren maar liefst 15 acts! De absolute winnaar van de avond was Kiona, die in haar eentje ons een paar lastige raadsels voorschotelde. Om de avond af te sluiten hebben we nog een douanespel in het bos gedaan en daarna zat ook de tweede dag er weer op. Alleen de oudste gingen nog even door, deze jongens mochten nog een afschijnspel spelen midden in de nacht met alle mannelijke kampleiders.

Ook zondagochtend was het weer de taak aan Kattie Perry en Sjansende Shane om de kinderen een lesje ochtendgymnastiek te geven. Hierna gingen we ontbijten om daarna het bos in te gaan voor een kompasspel. Bij elke post moesten de groepjes (soms wel erg moeilijke) opdrachten uitvoeren. Na dit laatste bosspel gingen we terug naar de kamplocatie. Het weer op zondag was het tegenovergestelde van het weer op zaterdag, dus nadat (bijna) iedereen goed ingesmeerd was, werd er een watergevecht gehouden. Toen werd het toch echt tijd om de spullen in te pakken. Doordat er een wedstrijd van werd gemaakt waar je punten mee kon verdienen, was iedereen supersnel klaar met opruimen, waardoor we nog een eindquiz konden spelen. Deze eindquiz werd met overtuiging gewonnen door het groepje van Dennis, Terry, Eline en Josha, die zich nu de winnaars van het kamp 2011 mogen noemen.

Kinderen bedankt, het was een top weekend!

De Kampleiding