BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Competitie

In de badmintonregio Zuidwest-Nederland worden de competitiewedstrijden van de senioren en gevorderde jeugd in het najaar gespeeld. Omdat er in veel teams ook jeugd mee speelt spreken we van de "Najaarscompetitie". Onderlinge jeugdcompetitiewedstrijden, in de diverse leeftijdsklassen, worden in het voorjaar gespeeld. I.v.m. beperkte zaalruimte in onze regio is voor deze oplossing gekozen. In het voorjaar spelen er naast jeugdteams ook mannen- en vrouwenteams dus daarom wordt hier de naam "Voorjaarscompetitie" gebruikt.

Hieronder vind je verdere informatie over de najaarscompetitie. M.i.v. seizoen 2018/2019 is de najaarscompetitie geheel onderdeel van de bondscompetitie. De voormalige regiocompetitie niveaus maken nu dus ook onderdeel uit van de bondscompetitie. Door deze keuze is het mogelijk binnen heel Nederland een betere indeling te maken voor alle deelnemende teams. Hierbij wordt geprobeerd reisafstanden te beperken.

Jeugd training

De thuiswedstrijden van alle teams worden gespeeld in sporthal het Hogeveld. Team 1 speelt de thuiswedstrijden meestal op zaterdagavond vanaf 19:00 uur. De overige teams spelen thuis op zaterdag tussen 14:30 en 18:30.  Speeldagen en tijden van Uit-wedstrijden zijn verenigingsafhankelijk. Kijk hiervoor op onderstaande link:

Wedstrijdoverzicht en uitslagen 2020/2021

Een overzicht van de wedstrijden in Sporthal het Hogeveld vind je hieronder. Let op, gebruik het wedstrijdfilter om de gewenste wedstrijden weer te geven.

Thuiswedstrijden Sporthal Hogeveld 2020/2021

Voor zaalwacht en lijnrechter informatie verwijzen we graag naar de DKC Zaaldienstagenda, beschikbaar via het kopje "Agenda" op deze site.

In lijn met verschillende andere sporten wordt aansluitend aan de reguliere najaarscompetitie gestreden om de zogenaamde beker, de:"VANDEKOLK Hypotheken Cup". Het laatste jaar. 2019, heeft ons eerste team de beker weten binnen te halen. In 2020 is voor de beker ivm Corona niet gespeeld. Als er meer bekend wordt over het beker toernooi van 2021 zullen we dit hier met jullie delen.


gezocht1