BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dutch Junior: Mark doet het goed

mark_3Van woensdag 29 februari tot en met zondag 4 maart is de Haarlemse Duinwijckhal omgetoverd tot een ware badmintonarena voor een van de grootste internationale jeugdtoernooien ter wereld. Tijdens de Yonex Dutch Junior 2012 strijden ruim 200 toptalenten tot en met 19 jaar uit 23 landen om de vijf te verdelen titels. Badminton Club Duinwijck organiseert de Yonex Dutch Junior sinds 1981 onder auspiciën van Badminton Nederland. Het toernooi maakt deel uit van het Badminton Europe Junior Circuit.

Voor deze 31ste editie zijn er 207 inschrijvingen uit 23 landen wereldwijd. Het deelnemersveld is het sterkste in jaren. Topbadmintonland Indonesië is terug met twee ploegen en ook Maleisië, Hongkong, Filippijnen en India reizen vanuit Azië naar Haarlem. Uit de rest van de wereld hebben de nationale jeugdploegen van België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Finland, Zweden, Canada, Portugal, Engeland, Schotland, Wales, Bulgarije, Egypte, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland zich ingeschreven. Een deelnemersveld van jewelste.

Mark Caljouw doet mee in het enkelspel en het dubbelspel (met Ruben Jille). In het enkelspel speelt hij morgen om 12.30 uur de 4e ronde, hij wist respectievelijk een Engelsman, een Fin en een Maleisier te verslaan zonder gameverlies. Hij neemt het zaterdag op tegen de 2e geplaatste Chun Hei Tam. In het dubbelspel speelt hij de kwart finale tegen twee sterke Duitsers om 14.30 uur diezelfde dag. Voor alle uitslagen en toernooi informatie klik hier.