BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Jeugdcompetitie weer begonnen!

Jeugdcompetitie_2012De eerste twee competitieweekenden zitten er al weer op...

Op zondag 26 februari mocht ons jongste opstapteam aantreden tegen Schipluiden. Normaal gesproken spelen Riley, Ruben, Marla en Asli in dit team, maar drie van de vier spelers konden wegens vakantie niet spelen, waardoor er een beroep werd gedaan op nieuwelingen Nadya, Aida en Andja. Dit seizoen speelt het jongste team wel alle acht partijen, maar er wordt maar een set gespeeld per partij. Veel wedstrijden waren super spannend, bijvoorbeeld de singel van Nadya en de singel van Andja (28-26), maar helaas trokken we in allebei die singels net aan het kortste eind. Gelukkig hebben alle dames wel een partijtje weten te winnen, Asli heeft er zelfs twee gewonnen, waardoor de einduitslag 5-3 in het voordeel voor Schipluiden is geworden.

Zaterdag 3 maart stond voor vier teams hun eerste thuiswedstrijd op het programma. Team 5, team 6, opstapteam 2 en opstapteam 3 speelden dit weekend thuis. De tegenstander van team 5 (Isabelle, Eline, Sanjana, Robbert en Thomas) was het team van Schoonhoven. Het was een erg spannende wedstrijd, met veel spannende partijen. De tegenstanders waren erg aan elkaar gewaagd, dat is ook wel te zien aan de einduitslag, 4-4. Een puntje moet er wel uitgelicht worden: Thomas had werkelijk waar geen medelijden met zijn tegenstander en wist deze met 21-2 en 21-3 aan de kant te zetten, super goed gedaan Thomas!

Team 6, bestaande uit Evan, Iqbal, Josha, Nur en Carolina speelde tegen Onder Ons. De wedstrijden waren erg spannend en sommige ook erg zwaar, dat kon je ook wel zien aan de zwetende rode hoofden van onze toppers. Toch was de einduitslag heel erg dik, namelijk 8-0 in ons voordeel! Dat is nog eens een goed begin van de competitie!

Opstapteam 2 bestond dit weekend uit Stijn, Mika, Zev, Che en Joshua. Zij mochten het ook opnemen tegen een team van Onder Ons. Onze kleine toppers hadden heel wat minder moeite met hun tegenstanders dan de andere thuisspelende teams, zij hebben hun tegenstanders met hele ruime cijfers met 8-0 aan de kant gezet. Ook dat belooft wat voor de rest van de competitie.

Doordat het nog steeds vakantie is, was Opstapteam 3 helaas weer niet compleet. Alleen Asli was er weer, maar gelukkig konden we ook weer een beroep doen op de nieuwelingen Nadya en Aida. Bij binnenkomst zagen we dat de tegenstander (net als vorige week, Schipluiden) ook maar drie speelsters had, dus het ‘probleem’ was snel opgelost; iedereen speelde vier partijen. Net als vorige week was het weer spannend en net als vorige week was ook deze week de einduitslag 3-5 in het voordeel van Schipluiden.

Al met al een redelijk goed begin van de competitie! Alle uitslagen zijn trouwens te vinden op:

http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/clubmatches.aspx?id=F3166BD6-7576-4B22-A19A-E5487FE825CD&cid=143