BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Ooievaars tegen Zeemeeuwen

SanderVoor Mika, Che, Sander en Zev ofwel DKC J5 stond afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd op het programma. Heel vroeg in de ochtend reisden onze ooievaars af naar de Zeemeeuwen in 's-Gravenzande. Coen, de vader van Sander en begeleider van dit team, doet verslag.

 

Onze eerste wedstrijd als DKC 5. En wij staan te popelen. Wij zijn Mika, Che, Sander en Zev. We waren ingeschreven als een mix team, maar dat wordt toch lastig zonder een meisje in ons team. Dus hebben Dennis en Ruben dispensatie voor ons geregeld, een moeilijk woord voor dat we met een jongensteam mogen spelen tegen gemengde teams. Eigenlijk mag dat niet, je moet in de competitie eigenlijk met 1 jongen of 1 meisje in je team spelen.

Onze eerste wedstrijd is bij de Zeemeeuwen in ’s-Gravenzande. Om (ja, echt!) half 9 op zaterdag aantreden en het is er druk. We zien spelers van VELO en Onder Ons uit Den Haag die we nog kennen. De Zeemeeuwen die starten altijd met een gezamenlijke warming up (voor de eigen teams en de gasten) en daarna worden de spelers netjes aan elkaar voorgesteld. Leuke manier! Er wordt een tribune uitgezet voor de ouders e.d. en er is gratis koffie voor de ouders. Alles is prima geregeld!

De eerste wedstrijden zijn natuurlijk de dubbels. In de eerste (heren)dubbel komen Mika en Zev uit tegen de jongens van Zeemeeuwen 8. De kinderen van het team van de Zeemeeuwen zijn bijna allemaal een kop groter dan die van DKC. In de eerste herendubbel komen de Zeemeeuwen er al snel achter dat ‘die kleintjes van DKC’ meer in hun mars hebben dan ze dachten toen ze ons een handje gaven. Het wordt een spannende pot, die een hele tijd gelijk opgaat. Aan het einde van de games weten de Zeemeeuwen toch net iets meer druk uit te oefenen en winnen ze toch in 2 sets. Dan zetten we onze tweede (dames)dubbel in: Che en Sander aan de bak. De dames schrikken een beetje van de harde knallen van de jongens en verliezen, ondanks prima tegenstand, ook in 2 sets. Dus 1-1. Dat belooft wat.

Nu dus naar de singles. Mika mag als eerste spelen tegen de eerste jongen van de Zeemeeuwen. Mika speelde op een veld achterin waardoor het wat moeilijker was om de wedstrijd te volgen, maar helemaal op eigen kracht won Mika de eerste game. Annet, de moeder van Che en Zev, ging Mika coachen en het liep goed bij Mika, maar de jongen van de Zeemeeuwen sloeg erg hard. Op het laatst leek het erop dat er een 3 setter ging komen, maar toen liet Mika even zien dat hij uit het juiste (Surinaamse hard)hout is gesneden. Met een indrukwekkende eindspurt wist hij in 2 sets overtuigend te winnen van de sterkste jongen van de Zeemeeuwen.

Daarna mocht het eerste meisje van de Zeemeeuwen tegen Sander uitkomen. Dat meisje had in de dubbel al kennis gemaakt met Sander en ook gezien dat hij hard kon slaan. Maar een single is geen dubbel, dus dat vraagt om een ander spelletje. Sander kwam in het begin even achter te staan, maar had toen door wat hij van Roy heeft geleerd: de shuttle altijd naar de lege plekken slaan. Toen hij dat ging doen, ging het eigenlijk soepel. Het meisje moest gaan rennen, moest daardoor de shuttle vaak hoog spelen en Sander smashte dan af. In 2 games gewonnen. Cool, we staan ineens voor met 3-1.

Nu hadden we al wel gezien dat de Zeemeeuwen een beetje geschoven hadden met de meisjes. Dus Zev moest tegen het sterkste meisje en Che kreeg ook nog te maken met de grootste jongen van de Zeemeeuwen. Zowel Che als Zev deden hun uiterste best om te winnen, vooral door af en toe hele mooie smashes uit te delen, maar het mocht uiteindelijk niet baten. Wel goed gespeeld, maar de winst voor de Zeemeeuwen. In ieder geval ook geleerd voor de volgende keer als ze bij ons komen spelen.

Met 3-3 dus op naar de gemengd dubbels. Althans voor de Zeemeeuwen, want wij zijn dus alleen met jongens. Nu is spelen tegen een gemengd of mixed dubbel ook weer wat anders. Met een jongen achterin en een meisje voorin, is het best lastig. Meisjes kunnen snel reageren en jongens hard slaan. Dus hoe speel je die weg?

Mika en Sander begonnen tegen de eerste mix. En daar bleek dat de jongen waarvan Mika had gewonnen een sterkere mix speler was. Hij had een goede korte opslag en haalde alle ballen. Ondanks dat onze jongens hun best deden om de shuttles goed te spreiden, werden ze toch nog te vaak gedwongen door de Zeemeeuwen om de shuttle hoog terug te spelen en dan was het smashen geblazen. Een spannende pot, maar toch een duidelijke overwinning voor de Zeemeeuwen. Bij Che en Zev was het minstens zo spannend. De eerste game wonnen de Zeemeeuwen, maar in de tweede set leken wij te gaan winnen. Op het laatst, in een bijna lege hal (want wij waren nog als enige aan het spelen) met verschillende mensen die nog op de tribune zaten te kijken, kwamen de Zeemeeuwen nog bij en werd het 20-20. Na een bijzonder spannende race wonnen de Zeemeeuwen op het nippertje met 24-22.

Het werd dus 5-3 voor de Zeemeeuwen. Het was een hele spannende en leuke badmintonochtend in ’s-Gravenzande en iedereen heeft zijn uiterste best gedaan. Dat zag je ook wel aan de rode hoofden van al onze spelers. Toch hadden we nog veel energie, want de jongens bleven nog een tijdje naspelen in de hal. En het wordt vast een spannende return, als de Zeemeeuwen bij ons komen spelen.