BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Badmintonhooligans of enthousiaste supporters?

DKCJ1 kleinDKC J1 heeft een trouwe groep supporters. Of er thuis of uit, vroeg of laat gespeeld wordt, deze supporters zijn erbij. Enthousiast moedigen zij hun (klein)kind en  teamgenoten aan. Bij een mooi punt of (set)winst  wordt er geklapt en regelmatig wordt er 'hup', 'jammer' of 'ga door' geroepen. Maar altijd met respect voor de tegenstander. Heel normaal zou je denken. Maar niet bij Orbiton in Leidschendam. Daar werd na de eerste set al gevraagd of het rustiger kon. Daarna dreigde een potige man 'wel even naar boven te komen' en werd een bestuurlid op de supporters afgestuurd. Uiteindelijk werd de politie gebeld. Een verlate 1 april zou je denken? Of een actie van Frans Bauer voor Banasplit? Niks van dit alles, dit is gisteren echt gebeurd.

D-side laat van zich horen in Leidschendam. Deze keer een verslag over randverschijnselen bij het badminton.

Op 6 april mocht BC DKC J1 al om 09:00 uur hun kunsten vertonen tegen BC Orbiton uit Leidschendam. Zoals bekend, heeft het eerste jeugdteam een grote schare van trouwe supporters die iedere week weer en wind trotseren om hun helden naar de overwinning te juichen.

Wordt er van de spelers verwacht dat ze iedere week beter worden, ook van de trouwe supporters wordt verwacht dat in het aanmoedigen een stijgende lijn zit. Zoals bekend zal er altijd iemand moeten opstaan om hier het initiatief te nemen en dat was in dit geval oma Joke.

Nu is oma Joke niet zomaar een supporter. Nee, oma Joke is zo’n trouwe supporter die zelfs nog komt als ze vooraf heeft afgezegd. Maar goed, oma Joke vond dus dat er wat moest gebeuren.

“Oma Joke: “Kijk het is wel leuk wat die D-siders daar in Barendrecht hebben gepresteerd, maar dat was natuurlijk allemaal wat speels. Nee, dat kunnen wij beter. Ze noemden mij vroeger natuurlijk niet voor niets “Wilde Joke” en dus heb ik het initiatief maar genomen om wat leven in de sporthal te brengen.”

Vanaf de eerste minuut zaten de supporters er al bovenop. Elk punt werd met luid applaus binnengehaald waarbij er soms ook voor de tegenstander werd geklapt en dat is natuurlijk not done in de badmintonwereld. Na een kwartier vonden de zaalbegeleiders van Orbiton het al nodig om een waarschuwing aan onze supporters gegeven. De vrouwelijke versies van Statler en Waldorf (van de muppetshow) vonden het ongepast om bij het badmintonnen aan te moedigen. “Het is badminton hoor.” Waarschijnlijk waren deze dames lid van de plaatselijke bridgeclub en daar mag je natuurlijk geen woord zeggen. Gelukkig hadden Statler en Waldorf een stoere persoonlijke lijfwacht bij zich die er geen onduidelijkheid over wilde laten zijn. “Als ik naar boven kom is het te laat.” Maar Joke zou Wilde Joke niet zijn als ze zich daar wat van aantrok en bleef onze jonge ooievaars aanmoedigen.

En ja hoor, je kon er op wachten. Statler en Waldorf vonden het nodig om de politie in te schakelen. Daar kwamen drie politieagenten de sporthal binnenstormen omdat ze de melding hadden gekregen dat er zich een horde hooligans in de sporthal bevonden die de nationale veiligheid in gevaar brachten (het zou me niets verbazen als er om de hoek nog twee pelotons ME’ers klaar stonden).

Gelukkig had 'Wilde Joke' haar ''Badboy Ton' bij zich: “Ach, ik heb route 66 gereden dus dan ben je wel wat gewend. Kom maar op.” En na een pittig gesprek met de politie konden de aanmoedigingen weer hervat worden.

Oh ja, er werd ook nog gebadmintond.

Er waren veel driesetters met regelmatig standen van 23-21 of 20-22 maar de eindoverwinning was voor onze jonge ooievaars (5-3). Mitchel, Andy, Ryan, Maarten, Kiona, Lotte en Danielle goed gedaan. Hierdoor blijft BC DKC J1 in de top meedraaien.

De volgende wedstrijd waar u onze jonge ooievaars (en 'Wilde Joke') aan het werk kunt zien is op vrijdag 12 april om 19:00 uur in sporthal Oranje Wit aan de Nieuwe Noordpolderweg 5 in Dordecht waar Selecta hun thuishaven heeft.