BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Eerste overwinning voor team Opstap 1

DKC Opstap1 kleinAfgelopen weekend speelde team Opstap 1 thuis in sporthal Hoge Veld. Tegenstander was Selecta 3 uit Dordrecht. Na de vorige wedstrijden verloren te hebben, lagen er tegen Selecta kansen op de eerste overwinning van het seizoen. Willem was helaas ziek, maar werd prima vervangen door Rio. Het team knokte voor wat het waard was. Het resultaat was een geweldige 5-3 overwinning. Met deze overwinning verlaat het team ook de laatste plaats op de ranglijst. Fred, de vader van Joshua, doet verslag van de wedstrijd.

Na vorige wedstrijd ook al thuis te hebben gespeeld was Sporthal Hoge Veld opnieuw ons terrein om met elkaar samen te zijn te sporten. William bleek ziek te zijn maar gelukkig bleek Rio bereid om bij ons in te vallen.

 

In de laatste wedstrijden kon je al zien dat wij beter op elkaar ingespeeld en ook beter aan elkaar gewend raakten. Dat geldt ook voor de regels waaraan onze wedstrijdjes badminton moeten voldoen. Jammer genoeg was nog niet te merken aan het aantal wedstrijdpunten dat wij hadden gehaald.   Wel hadden wij allemaal en in elke samenstelling al een aantal wedstrijden gewonnen maar het was ons (nog) niet gelukt om ook een gehele wedstrijd winnen af te sluiten.   Zou daar nu verandering in komen?

Onze tegenstander, Selecta 3, bestond uit allemaal jongens. Met uitzondering van één van hen voornamelijk allemaal groter dan wij. Het was mooi om te zien dat zij allen dezelfde witte clubshirts en rode (korte)broeken aan hadden. Daar kunnen wij nog wel wat van leren al had, eerlijk is eerlijk, nu ook Joshua zijn clubshirt aan.

De 1e wedstrijd werd gespeeld door Rio en Alex. Duidelijk was te zien dat zij nog aan elkaar moesten wennen. Ondanks dat zij zich allebei van hun beste kant hebben laten zie, was hun wedstrijd al snel in hun nadeel beslist: 14-21 en 7- 21.

Daarna was het de beurt aan Chantal en Joshua. Goed te zien was dat zij al wat vaker met elkaar hebben gespeeld. Er worden onderling goede afspraken gemaakt en ook al werden die niet altijd nagekomen, deze wedstrijd werd met 2- 0 gewonnen: 21-14 en 21–11.

DKC – Selecta 1 -1

Hierna mochten Rio en Chantal in hun enkelpartij aan de bak. Beiden werden spannende 3-setters. Rio sleepte een 21-18, 15-21 en 21-15 uit het vuur terwijl Chantal in de laatste set maar nipt haar meerdere moest erkennen in haar tegenstander, 14-21,21-19 en 19-21. Beiden partijen waren wel spannend om te zien voor het publiek en spanning vergoed over het algemeen heel veel.

Daarna was het de beurt aan de enkelpartijen van Alex en Joshua. Beiden waren te sterk voor hun tegenstanders. Alex, enthousiast en gedreven als altijd won vrij eenvoudig in straight sets 21-9 en 21-13. Hij was duidelijk de bovenliggende partij. Joshua moest echter dieper graven in zijn magazijn en maakte het zichzelf onnodig moeilijk door concentratieverlies in de 2e en 3e set . Gelukkig voor DKC en Joshua zelf werd hij bijtijds wakker en fanatiek. Uit een ogenschijnlijk kansloze positie in set 3 kwam hij van een 10-15 achterstand terug om de set uiteindelijk met 21-15 binnen te harken: 21-19, 15-21, 21-15.

Door deze resultaten was de overall tussenstand dus 4 voor DKC en 2 voor Selecta. Zouden de wedstrijdpunten nu bij ons gehouden kunnen worden?

Het was de beurt aan Chantal en de stille Rio om de kleine voorsprong van DKC verder uit te bouwen. Die opdracht was helder en de spanning zat er dus duidelijk vanaf het begin in en die bleek ook merkbaar. Daarbij speelde ook de vermoeidheid en de stijve nek van Chantal waarschijnlijk een rol. Tel daarbij op dat de tegenstander goed op dreef was en zo kon het gebeuren dat deze partij punten jammer genoeg aan de tegenstander moest worden gelaten: 8-21 en 14-21.

Alex en Joshua moesten er nu voor zorgen dat de wedstrijd met ruimere cijfers moest worden binnengesleept.

Ondanks deze verliespartij was de totaal wedstrijd al definitief op slot. Dus eigenlijk alleen voor de statistiek moesten Alex en Joshua hun dubbelpartij nog spelen. Dat deden zij overtuigend zodat met een klinkende 21-15 en 21-14 het 5de en laatste wedstrijdpunt ook in onze tas verdween.

Zo de eerste 2 wedstrijdpunten zijn binnen en dat betekent dat wij de gedeelde laatste plaats nu - helaas voor hen - hebben overgedaan aan het team van Selecta. Als toeschouwer, en zo waren er veel meer heb ik van jullie spel genoten al kan het nog best wat beter en vooral consequenter. Luister daarom, goed naar Monique en Marcel.

Zowaar een mooie prestatie en eentje waar wij op moeten voortborduren.

William van harte beterschap en Rio bedankt voor het invallen.