• Banner team 1

• DSide

• RJC

Jonge ooievaars houden koppositie vast

DKCJ1 kleinOp 25 mei mochten onze jonge ooievaars thuis tegen Dijkhuys Shuttlek aantreden. Zonder Andy (Toernooi in Kruikenstad. Tijdens carnaval heet Tilburg zo omdat de Tilburgers vroeger plasten in kruiken waarna de urine door de textielindustrie werd gebruikt om de wol mee te wassen) maar met Lotte was de opdracht simpel. Willen onze jonge ooievaars om het kampioenschap blijven meedoen dan moest er gewonnen worden. We hadden gelukkig twee banen tot onze beschikking waardoor de beide dubbels gelijktijdig konden beginnen.

Dat het geen eitje zou worden, bleek al direct. Mitchel en Ryan verloren hun eerste set met 16-21 (slik). Tijd om in te grijpen. Superooievaar Eefje Besselink had genoeg gezien en na wat tips trokken de mannen de zaak weer recht door de tweede en derde set met 21-18 en 21-16 te winnen.

Kiona en Lotte begonnen beter aan het spel door de eerste set met 21-18 te winnen maar door goed spel wist Dijkhuys Shuttlek (ik ga ze nu maar DS noemen want ik begin kramp in mijn vingers te krijgen) de tweede set met 19-21 te winnen. Dan ook hier maar in drie sets winnen. En ja hoor. Wederom kwam superooievaar Eefje met de juiste tips waardoor de derde set met 21-13 werd gewonnen.

In de eerste heren enkel was Ryan duidelijk van zijn stuk gebracht door de lieve woordjes van de dame langs de kant en verloor prompt de eerste set met 19-21. Dat pikte mama S. niet en stuurde deze dame weg. Na weer afgekoeld te zijn, zette Ryan de wedstrijd weer naar zijn hand en won zijn partij met 21-7 en 21-18.

In de eerste dames enkel had Daniëlle duidelijk geen kind aan haar tegenstandster. Met zeer gevarieerd spel won ze overtuigend met 21-10 en 21-7.

In de tweede heren enkel kon Maarten al de overwinning veilig stellen (we stonden immers al met 4-0 voor). Ook Maarten had het moeilijk met zijn tegenstander en verloor de eerste set met 18-21. Gelukkig kwam superooievaar Eefje weer met de juiste tips en won Maarten de tweede en derde set met 21-14 en 21-16.

Hoppa de overwinning is binnen. Nu nog even de overige punten binnen halen. FOUT. Duh eindstand is pas bekent na ut laatstuh punt.

Mitchel en Daniëlle maakten er nog in de eerste set een ware thriller van, maar verloren wel met 26-28! In de tweede set waren onze jonge ooievaars vleugellam en hielpen zelfs de tips van Eefje niet meer (9-21 verlies).

Ook bij de tweede gemengd dubbel leek het wel of Maarten en Kiona al op hun ooievaarsnest zaten want ook zij verloren in twee sets (11-21 en 17-21). Al met al toch een goede overwinning voor DKC.

spèsjale dank voâh duh supeâhrauievaâhrs eifje, eâhric en Mark voâh ut coachen van alle teams

(Speciale dank voor de superooievaars Eefje, Eric en Mark voor het coachen van alle teams).

Aanstaande zaterdag kunt u onze helden om 09:00 uur in Maassluis komen aanmoedigen. BC Maassluis speelt in de Wethouder Smithal Westeinde 96 in Maassluis.

Hieronder nog een kort verslagje van de wedstrijden tegen Selecta en Flair.

Op vrijdag 12 april mochten onze jonge ooivaars hun eerste avondwedstrijd ooit spelen. Om 19:00 uur stond de uitwedstrijd tegen BC Selecta uit Dordrecht op het programma. Ondanks de file was iedereen toch op tijd binnengevlogen en kon de wedstrijd op tijd beginnen. Onze jonge ooievaars moesten in een hal spelen waar op dat moment ook een disco werd opgebouwd en dat kwam de concentratie niet ten goede. Zo werden er diverse vervoerskratten op een niet al te voorzichtige manier gestapeld en werd de discoverlichting uitgeprobeerd. Nu hing er wel een scheidingwand tussen het feestgebeuren en de wedstrijdbanen in, maar deze hing tot twee meter boven de grond. En ja, dat ging natuurlijk ten kosten van de concentratie van enkele jonge stuiterballen. In combinatie met een avondwedstrijd maakten dit niet dat het een echt ideale badmintonavond zou worden. Ondanks de situatie wisten onze jonge helden de wedstrijd toch nog met 6-2 te winnen.

Op zaterdag 27 mei konden onze jonge ooivaars tegen BC Flair laten zien dat de enige verliespot in deze competitie een foutje was. Was BC Flair op 10 maart nog met 5-3 te sterk voor DKC. Nu wonnen onze jonge helden met 5-3 van BC Flair. Zonder Maarten, die moest werken (ja ja, ook jonge ooivaars worden groot), maar met Andy, die speciaal daarvoor een dag later met vakantie ging (of kwam dat gewoon beter uit?), werden er ware thrillers uitgevochten.

Werden Mitchel en Andy in de eerste set nog met 17-21 verrast door het ijzersterke duo Yannick en Joell. De tweede en derde set gingen met 21-13 en 21-12 naar onze boys.

De girls Daniëlle en Kiona hadden het zelfs nog zwaarder. Ook bij de girls ging de eerste set met 20-22 ten onder maar ook in de tweede en derde set zag je de veerkracht bij onze jonge heldinnen. De tweede set werd het 21-15 en in de derde set werd het superspannend 24-22. Goed gedaan meiden!

In de heren enkel liep Andy tegen zijn eerste singel nederlaag van zijn jonge carrière aan en moest met 16-21 en 19-21 het onderspit delven en won Ryan overtuigend met 21-11 en 21-6.

In de dames enkel won Daniëlle met haar gevarieerde spel simpel met 21-8 en 21-8 maar moest Kiona haar meerdere erkennen in haar tegenstandster (9-21 en 11-21).

In de eerste mixed dubbel lieten Mitchel en Daniëlle zien dat ze steeds meer op elkaar ingespeeld raken en wonnen door goed te praten en met goed positiespel met 21-16 en 21-17. In de tweede mixed dubbel begonnen Ryan en Kiona nog sterk door te winnen met 21-14 maar gingen de tweede en derde set (16-21 en 18-21) naar BC Flair.

Al met al lieten beide teams zien dat ze niet voor niets om de eerste plaats strijden en maakten ze er een mooie maar vooral spannende wedstrijd van.