BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC J1 - BC Schipluiden J2

Hallo sportvrienden,

Ooievaars Fladderen rustig door.

Afgelopen zaterdag stond de eerste returnwedstrijd van het seizoen alweer gepland. De eerste helft van het seizoen sloten onze ooievaars op een keurige tweede plaats af waardoor de titel nog in het zicht blijft.
Deze week stond BC Schipluiden j2 ons in onze eigen hal al op te wachten. Jeetje wat waren die gemotiveerd. Alhoewel.. Achteraf bleek dat zij gewoon verkeerd op de uitnodiging hadden gekeken en zij dachten dat de wedstrijden al om kwart voor negen begonnen i.p.v. negen uur. Nu weet ik wel dat de vogeltjes al om half zes ’s-ochtends met hun mooie gezang beginnen maar voor onze ooievaars en hun verzorgers is dit toch echt wel vroeg.

 

 

Maar goed. We begonnen dus om negen uur aan onze dubbels. Deze keer begonnen we met een nieuw duo in de heren dubbel. Andy en Steef lieten vanaf het begin zien dat ook zij een goede dubbel vormden en wonnen redelijk simpel met 21-12 en 21-12. De dames dubbel werd als vanouds gespeeld door Kiona en Raiesha en zij wonnen zelfs nog overtuigender met 21-6 en 21-13. Zo de eerste twee punten waren binnen.

Bij de eerste heren singel had BC Schipluiden een tactische omzetting gedaan. Hun tweede man mocht als eerste man optreden (begrijpt u het nog?). Mede hierdoor won Andy gemakkelijk met 21-9 en 21-13 (Tip: de service achterin moet hoog en niet half). Bij de eerste dames singel had Kiona niet  eens de tijd om te zweten (21-8 en 21-6).

Bij de tweede heren singel had Mitchel duidelijk last van een ochtenddipje en verloor met 12-21 en 9-21 (Tip: Laat je kop niet hangen, Loopt het even niet, probeer dan wat anders maar zet door). Raiesha had het duidelijk moeilijker dan Kiona en kwam tot twee zweetdruppels maar won uiteindelijk wel met 21-9 en 21-11.

Nadat Mitchel even de tijd had genomen om tot zichzelf te komen liet hij samen met Kiona zien dat het ook anders kan. Met een positieve instelling en een lach op zijn gezicht wonnen zij met 21-15 en 21-11. Raiesha en Steef vonden het wel genoeg voor vandaag en besloten om ook de laatste wedstrijd in twee sets af te doen (21-10 en 21-14).

Omdat concurrent Asterix met 7-1 van BC DEO heeft gewonnen blijft het verschil één punt en hebben onze ooievaars nog alles in eigen vleugels

TIP van de dag (in dit geval voor de verzorgers van onze ooievaars): Diegene die coacht blijft die wedstrijd coachen en stuurt de andere (met goede bedoelingen) coach weg.

Zoals het er nu naar uitziet zal de uitwedstrijd tegen Boomgaardsehoek op vrijdagavond 9 mei worden gespeeld. Zodra hier meer duidelijkheid over is laat ik het jullie weten.

Een snavelklep en have fun