BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC J6 - BC Schipluiden J4

DKC 6 speelt thuis tegen Schipluiden (vorige keer 4-4)

Na een vette nederlaag vorige week tegen Vijfhuizen 1 (met in 1 team 4 kinderen die we kennen van de regio circuit toernooien), met 0-8, spelen we vandaag onze eerste return: tegen Schipluiden. Thuis bij Schipluiden was het 4-4 en speelde Martina (gelukkig) met ons mee. Vandaag natuurlijk de uitdaging om dit minstens te evenaren.

 

 

En dan is het natuurlijk weer zoeken naar de juiste jongenscombinaties want dit keer spelen alle 4 de jongens mee. Voor de meisjes is het eenvoudig: Amisha en Dilan zijn gelukkig weer van de partij. De vorige keer speelde Martina in plaats van Dilan.

Het begint al meteen spannend. Sander en Che gaan aan de slag tegen een sterke dubbel van Schipluiden. Ze houden zich goed aan de afspraken, het is namelijk meteen duidelijk dat een van de jongens beter is dan de andere. En dat leidt tot winst in 2 sets. Ze moesten er flink voor werken. Dus goed gedaan!
Amisha en Dilan beginnen ook sterk, maar moeten uiteindelijk in hun tegenstanders toch echt hun meerdere accepteren. Ook 2 sets maar dan andersom. Jammer maar ook goed jullie best gedaan. We staan op 1-1.

Dan dus op naar de singles. En ook daar wordt het een boeiende strijd. Mika haalt alles uit de kast in de eerste wedstrijd en wint overtuigend, terwijl hij de wedstrijd uit tegen die jongen maar net won. Dat is groeien Mika! Volgens Sander was het de mooiste wedstrijd van vandaag.
Vervolgens mag Amisha aan de slag. Amisha wist van de vorige keer dat Claudia van Schipluiden fel speelt, hard slaat en de shuttles goed spreidt. Amisha merkt al snel dat daar geen verandering in is gekomen en moet accepteren dat Claudia te veel druk uitoefent in haar spel. Wel zeker enkele mooie rally’s en terechte punten voor Amisha, want wat kan ze hard en goed slaan, maar de winst gaat duidelijk en terecht naar Schipluiden. We staan op 2-2.
Dan mag Sander tegen de tweede jongen van Schipluiden. Sander wint die wedstrijd overtuigend en het was interessant om te zien dat Sander veel fouten maakt doordat zijn tegenstander de shuttles vaak niet goed weet te raken en die daardoor vreemd terug in het veld van Sander speelt. Sander is duidelijk meer gericht op een fel spelletje en dat is nu niet het geval. Daardoor gaan nog best veel shuttles niet zoals Sander het had gewild. Het advies werd: maak nu eens je eigen spel!
Tenslotte is Dilan aan de beurt en dat wordt een hele spannende wedstrijd. Dilan weet op de een of andere manier de vreemdste slagen terug over het net te krijgen. En ze speelt de shuttles ook steeds mooi kort over het net en spreidt goed. In de eerste set verliest Dilan nipt en in de tweede set wordt het verschil uiteindelijk wat groter. Deze wedstrijd gaat naar Schipluiden. En we houden het spannend: 3-3.

En iedereen weet dat de wedstrijd dan nog steeds alle kanten op kan gaan. Dus belangrijk om te coachen op het feit dat we beide mixen moeten gaan winnen.

Mika en Dilan spelen de eerste mix en Amisha en Zev de tweede. Mika speelt goed op de zwakste schakel en Dilan geeft sterke returns. Tegelijkertijd wordt er op het andere veld ook hard gestreden om de winst. Daar hebben we te maken met 4 spelers die allemaal hard kunnen slaan (en dat ook doen).

Mika en Dilan weten als eerste in twee sets de winst naar zich toe te trekken. En dat is zeker knap gezien de samenstelling van de eerste mix van Schipluiden. En op het andere veld blijft het tot het laatst erg spannend, maar uiteindelijk winnen ook Amisha en Zen met 21-19 de tweede set van hun mix. En daarmee hebben we de wedstrijd naar ons toe getrokken. Goed gespeeld vandaag! En verdiend gewonnen.

Er was vandaag veel aandacht voor ons team vanuit de trainers. Ruben kwam Sander nog even toespreken na zijn wedstrijd en Ronald wilde gedurende de wedstrijd een paar keer weten hoeveel het stond. Hij was onder de indruk van ons resultaat, zeker gezien de score van de vorige keer. En ook Frank en Imre hielden ons goed in gaten. En dat was mooi.

Nog even nababbelen in de kantine met onze tegenspelers en vervolgens lekker in het zonnetje op de schommels. We hadden wel wat mazzel dat Schipluiden geen ervaren coaches had meegestuurd…

Volgende week uit tegen BC Mix in Naaldwijk. Wish us luck!