BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

TFS J1 - DKC J1

Ooievaars fladderen op koers.

Afgelopen zondag mochten onze ooievaars eindelijk weer eens een competitiewedstrijd spelen (5 april was de laatste). Deze keer was de return uit tegen de oude vereniging van onze opperooievaars Michiel Kruijt en Daisy Bommelsteyn The Flying Shuttle (TFS) uit Barendrecht. Nadat alle supporters eindelijk een parkeerplekje hadden gevonden (tjeetje wat gaan er eigenlijk nog een hoop mensen naar de kerk) begonnen we met de beide gemengde dubbelspelen in een ijskoude sporthal. “Wilde Joke’ (die van 6 april 2013 uit tegen Orbiton) was nu even ‘ijsbeer Joke’ en wilde de wedstrijd vanaf de tribune zien omdat warmte nu eenmaal opstijgt (WELKE WARMTE?). 

Gemengde dubbelspelen? Ja de gemengde dubbelspelen. Deze stonden namelijk na overleg met de teamleider van TFS als eerste op het programma. Andy, Mitchel en Kiona speelden hetzelfde weekend een Junior Masters toernooi in Tilburg en wij wisten pas op zaterdagavond wie er ook op zondag nog in het toernooi zaten. Mitchel en Kiona waren op zaterdag al uitgeschakeld (wel goed gespeeld dame en heer) maar Andy moest zonodig zijn best doen zodat hij ook op zondag nog aan de bak moest. Andy moest al om 09:45 uur zijn mannendubbel spelen waardoor het lang onzeker bleef of Andy er in Barendrecht bij kon zijn. Helaas werden Andy en Teun de Mast in drie sets uitgeschakeld. Hierdoor kon Andy gelukkig alsnog afreizen naar Barendrecht. Ik denk dat Mario wel een goede ambtenaar zou zijn geweest. Over een stuk waar je normaal ruim een uur over doet, daar rijdt hij drie kwartier over. Ik ken ambtenaren die laat beginnen, vroeg naar huis gaan en toch acht uur “gewerkt” hebben. Maar goed. Dat is weer een ander verhaal en die kan ik veel beter op de donderdagavonden vertellen. Omdat de inschatting was dat Andy en Mitchel deze wedstrijd het beste konden dubbellen werd het schema dus omgegooid (pfffff begrijpt u het nog?).

Maar goed. In de eerste GD mochten Mitchel en Kiona laten zien waartoe zij in staat waren. In de zeer koude hal wilden Mitchel en Kiona duidelijk laten zien dat DKC een titelkandidaat is en wonnen mede door het goede coachwerk van ‘Badboy Ton’ (ja ook die van 6 april 2013 uit tegen Orbiton) overtuigend met 21-7 en 21-9. Steef en Raiesha hadden al een tijdje niet meer samengespeeld en hadden het daardoor een stuk moeilijker maar wonnen wel met 21-19 en 23-21 (goed doorgezet samen).

Aangezien Andy inmiddels was gearriveerd werd besloten nu de dubbels te laten spelen. Helaas bleek onze tactiek niet te werken en verloren Andy en Mitchel vooral van zichzelf met 21-17 en 21-17. De dames Kiona en Raiesha deden het beduidend beter en wonnen met 21-9 en 21-6 waarbij gezegd moet worden dat één van de tegenstandsters door een blessure niet goed meer kon lopen. Denk dat dit toch wel een punt of vijf scheelde.

In de heren enkel maakte Andy zijn eerdere uitglijder meer dan goed door met 21-14 en 21-13 te winnen. Kiona won simpel met 21-7 en 21-7.

In de tweede singels wisten Steef (21-17 en 21-19) en Raiesha ( 21-14 en 21-5) de overwinning veilig te stellen.

De volgende wedstrijd zal de match der matchen worden. Onze ooievaars nemen het dan thuis op tegen concurrent BC Asterix. De uitwedstrijd leden onze ooievaars een historische nederlaag (5-3) maar onze helden staan te poppellen om dit recht te zetten.

Wilt u deze legendarische wedstrijd bijwonen dan kan dat. Er wordt gespeeld op zaterdag 17 mei in Hogeveld om 09:00 uur en de entree is gratis.

Ook voor de uitgestelde wedstrijd tegen Boomgaardshoek is nu een nieuwe datum bekend en deze zal plaatsvinden op vrijdag 23 mei. Hierna mogen onze ooievaars op zaterdagochtend 24 mei hun laatste wedstrijd van het seizoen spelen (met hopelijk een nieuwe titel).

Een snavelklep en have fun