BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Badminton Selectie DKC “Het Ooievaarsnest”

Op weg naar de top door het beste uit jezelf te halen. DKC vindt dit belangrijk en geeft haar jeugdleden de mogelijkheid zich optimaal te ontwikkelen bij de Badminton Selectie DKC “Het Ooievaarsnest” voor jonge badmintonners met doorzettingsvermogen, inzet en ambitie.
Jeugdspelers van DKC die tijdens de trainingen, competitiewedstrijden en toernooien hebben laten zien hieraan te voldoen, worden uitgenodigd hun talent bij de Badminton Selectie DKC “Het Ooievaarsnest” te ontwikkelen.

Trainingsmomenten
Het Ooievaarsnest kent drie trainingsmomenten:
- Op maandagavond en zaterdagochtend is er twee uur baantraining.
- Op donderdagavond is er twee uur training, waarvan één uur baantraining en één uur fysieke training.
De meeste deelnemers kiezen een of meerdere van deze trainingen en combineren die met een reguliere jeugd- of seniorentraining bij DKC. En soms ook met trainingen bij een trainingscentrum, zoals een Badminton School, want veel jeugd van DKC heeft de weg naar de Badminton Academy of zelfs één van de nationale jeugdselecties gevonden.

Begeleiding
Naast de trainingen krijgen de deelnemers meer begeleiding in de vorm van workshops en andere bijeenkomsten. Hier wordt onder andere aandacht besteed aan tactische en mentale ontwikkeling en voeding. Ook worden de vorderingen van de deelnemers regelmatig besproken en worden er een aantal toernooien geselecteerd waar de deelnemers naar toe werken en begeleid worden.

De toekomst
Uiteindelijk is het doel dat de jongen uit Het Ooievaarsnest voorbereid zijn om te kunnen uitvliegen naar één van de landelijke teams van DKC, en misschien zelfs naar het eerste team en ze roepen dan:
“DKC - trek je been op en doe de ooievaar”.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de Badminton Selectie DKC “Het Ooievaarsnest” stuur dan een e-mail naar talenten@bcdkc.nl