BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Wedstrijdverslag DKC6 Week 1

Eerste wedstrijd DKC6

 

 

De competitie is weer begonnen. Helaas nog geen nieuwe shirts, maar die komen er aan. Wij zijn DKC 6: Martina, Nadya, Josha, Christoph en Sander. En op 14 februari hadden we al onze eerste wedstrijd tegen EVBC Vlietwijk te Voorschoten en wel om 9 uur!

 

We spelen onder de 15 jaar, terwijl onze ‘oudste’ 12 jaar is en de jongste vandaag net 2 dagen 9 jaar. En zo was het dus ook in Voorschoten: we kwamen als kleintjes binnen in de hal en keken op tegen vooral grote kinderen (waarvan er 2 al 15 jaar waren). Maar we hadden er zin in!

 

 

 

 

We begonnen met de damesdubbel en dat werd een stevige 3 setter. De eerste set wonnen we net, maar Martina en Nadya kregen steeds meer weerstand. Uiteindelijk waren de dames van Voorschoten sterker. Robbert, graag wat tactische tips/ oefeningen voor onze dames in de mix (bijvoorbeeld meer dropshots), maar goed gespeeld hoor!

 

 

Josha vocht tegen het ‘kanon van Voorschoten’, een Engelse jongen met veel kracht en een goed gevoel voor de shuttle. Josha speelde een goede eerste set en begreep dat hij anders moest gaan spelen dan ‘hard’. Enkele hele mooie dropshots van Josha, maar de druk was te hoog. In de 2e set zonk de moed Josha weliswaar in de schoenen, maar hij bleef goed in balans. En dat is ook winst, Josha!

 

Martina speelde tegen een linkshandig meisje en won de spannende eerste set door goed te kijken. De tweede bleef ook spannend, maar de laatste 5 punten pakte Martina uiteindelijk vrij gemakkelijk en toen was de druk van de ketel. Mooi: 2-1 in sets. Martina, jij kan hard slaan zeg! Goed gedaan, пеперуда.

 

Sander mocht uitkomen tegen een jongen die echt bijna twee zo groot was als hij. Bij het inslaan zei Sander al te zien waar de zwakke plekken van de jongen zaten. Sander spreidde de shuttles goed in het veld en de jongen maakte eigenlijk geen kans in de eerste set. In de tweede set ging het in het begin wat meer gelijk op, maar Sander herpakte zich en won glansrijk. Diverse mensen kwamen kijken hoe dat kleine mannetje won en verbaasden zich over de concentratie van Sander.

 

Nadya aan de beurt, ook tegen een linkshandig meisje. Nadya heeft een bijzonder spel, hele lange slagen en kan ook erg hard slaan. Maar het meisje waar Nadya tegen speelde, kon ook lekker meppen en was van Nadya’s leeftijd. Het werd een spannende wedstrijd die Nadya slim en rustig uitspeelde. Je was wel goed moe na je wedstrijd, maar je kon goed zien dat je gecontroleerd speelde en de lege plekken opzocht. Knap hoor!

 

Nog een herendubbel en dan gaan we even wat drinken. Sander en Christoph mogen aan de bak en de dubbel loopt als een trein. Dat hadden ze zelf niet eens verwacht. De Engelse jongen staat tegenover hen en natuurlijk nog een andere jongen. Maar ze verslaan het 2-tal met 21-8 en 21-16. Een mooie pot! En we gaan relaxed wat drinken, want verliezen kunnen we al niet meer: 4-2 voor ons.

 

Josha en Nadya zijn onze eerste mix en ze gaan goed van start. Na de winst in de eerste set, wordt het plotseling spannend in de 2e. Bij een stand van 11-10 ontvangen Josha en Nadya de tip om meer te spelen op lege plekken, hun eigen spelletje op te bouwen in plaats van te reageren/ hard te slaan naar de lange tegenstander. Wonderlijk, Josha en Nadya maken de pot gewoon even af met    21-11! Complimenten! Als jullie in staat zijn om adviezen zo goed om te zetten in je spel, kan je EN badmintonnen EN ben ik benieuwd naar de rest van het seizoen.

 

En dan de laatste mix van Martina en Christoph. De zaal was al bijna leeg en het werd een spannende 3-setter tot aan het eind. Even leek het erop dat we gingen verliezen, maar toen kwamen Christoph en Martina weer helemaal terug. De service ging vervolgens steeds over en het was het wachten bij wie de shuttle ging vallen. Christoph speelde op het laatst een shuttle tegen de netband en die stuiterde er overheen: 24-22. Pfff. En daarmee 6-2 gewonnen! Jippie.

 

Echt leuk gespeeld! En moe? Nee hoor, we gaan gewoon nog even een kwartiertje meppen samen op een leeg veld tot de ouders roepen dat we mee moeten, toch?

 

Coen Bertens