• Banner team 1

• DSide

• RJC

DKC jeugd succesvol tijdens de Junior Masters

Het Junior Master Circuit van Badminton Nederland wordt gevormd door 13 toernooien en de Regio Junioren Kampioenschappen. Tijdens het laatste toernooi van dit seizoen afgelopen weekend, de BC Tilburg Junior Masters 2015, vielen niet minder dan tien spelers van DKC in de prijzen.

JMtoernooiDKCwinners

In de jongste categorie, de U11, werden Chloë Li en Sander Bertens eerste in hun respectieve dubbelonderdelen. Jaymie Laurens, die ook bij de talentengroep van DKC traint, werd in de U13 eerste in zowel het vrouwen als het gemengd dubbel. Andy Buijk wist in deze leeftijdscategorie de tweede plek in het gemengd dubbel te bezetten.
Een goed verdiende eerste prijs haalde Charissa Kuiper bij het vrouwen enkel in de U15 binnen. Demi Brehler nam beslag op de tweede prijs bij het gemengd dubbel in deze categorie.

Jessica Huster bezette twee podium plaatsten in de U17. Bij het enkel was dat een tweede plaats, maar in het vrouwen dubbel wist ze goud te halen. Hier stond ze in de finale tegenover haar clubgenoten Kyra van der Hey en Tatum Kouwenhoven. Bij de mannen wist DKC's aanwinst voor het standaard team, Joran Kweekel, zelfs drie keer het erepodium te bestijgen. Hij werd eerste in het enkel en dubbel en tweede in het gemengd dubbel.

Junior Master Finale 2015

Door de resultaten die op de verschillende Junior Master behaald werden, eindigden diverse spelers van DKC hoog op de Junior Master Ranglijst. Twaalf spelers uit de verschillende leeftijdscategorieën zijn, op volgorde van hun plaats op de ranglijst, uitgenodigd om op zaterdag 16 mei 2015 in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander te Hoofdorp te strijden om de titel Kampioen Junior Master Circuit 2015. De volgende spelers van DKC hebben aangegeven deze strijd aan te willen gaan:

U17: Joran Kweekel en Marlies Baan
U15+: Alyssa Tirtonsentono en Charissa Kuiper
U15: Demi Brehler, Youri Panhuis en Remco van der Lee
U13: Jaymie Laurens, Kiona van der Werf en Andy Buijk