BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Laatste seizoenswedstrijd DKC J6

Laatste seizoenswedstrijd DKC J6

IMG 1128

De competitie is voor ons bijna teneinde. Vandaag de laatste wedstrijd tegen ABC Swindregt uit Zwijndrecht. Ze staan ongeslagen bovenaan, maar wij hebben er in de uitwedstrijd net aan 5-3 van verloren en het had ook omgekeerd kunnen zijn.

Wij staan nu 3e in de poule en zouden heel misschien nog 2e kunnen worden, maar dan moeten we winnen van Zwijndrecht. En dat is dus de inzet van vandaag. Van vorige keer weten we nog dat dit het oudste en langste team is van de competitie. Flink wat 14/ 15 plussers, dus dat wordt werken geblazen. Onze kinderen variëren van 9 tot 12 jaar. Iedereen is op tijd, maar helaas was Josha de nacht ervoor flink ziek geweest. Wel erg goed dat hij er toch bij is en wil spelen. Wat een teamspirit Josha!

Het blijft altijd lastig om een indeling te maken als je thuis speelt, want een alerte tegenstander kan dan (als 2e invuller) kiezen om de wedstrijden zo te spelen dat ze een voordeel hebben (kinderen indelen).

We begonnen met de heren- en de damesdubbel. Josha en Christoph spelen de dubbel en gaan er meteen flink op. Een spannende pot waarbij het nog even lijkt te lukken, maar helaas loopt Zwijndrecht steeds aan het einde uit en we verliezen de herendubbel met twee keer 17-21 en 17-21. Tegelijkertijd spelen Nadya en Martina de damesdubbel. Ook daar een stevige wedstrijd waarbij onze dames het goed doen.  Na een stevige strijd winnen onze dames met 21-13 en 21-18 toch vrij overtuigend. Mooie start, 1-1.    

Sander speelt de eerste herensingle en krijgt het zwaar tegen een 15 jarige tegenstander die hem flink op de achterlijn houdt. Trainen met veren shuttles en competitie spelen met plastic blijft een lastige combinatie. Ook al omdat oudere spelers meer kracht hebben en daarmee een voordeel met plastic. Sander staat nog even voor maar is niet bestand tegen zoveel kracht. Maar je bleef goed doorgaan Sander!

Nadya heeft ook een flinke kluif aan de eerste dame van Zwijndrecht. Eigenlijk gebeurt daar iets vergelijkbaars. Nadya kan echt hele scherpe drops spelen en ze doet net als Sander haar uiterste best, maar als je steeds achterin wordt gedrukt, worden zelfs superscherpe dropshots te doorzichtig voor de tegenstander. Echt ongelooflijk die dropshots van jou, Nadya! Nu nog iets meer power, girl!

Josha speelt tegen de oudste van Zwijndrecht. Dat is niet de sterkste speler van het team, maar Josha voelt zich niet top en weet toch vrij eenvoudig van de jongen te winnen door hem veel te laten lopen. Knap hoor, Josha!

Martina krijgt ook een sterke single tegenstandster. Dat is voor Martina al snel duidelijk en ze geeft in de eerste set bij 6-11 al aan dat ze echt niet wist hoe ze kon winnen. In de tweede set probeert ze het nog even, maar dan laat ze het lopen. Altijd blijven proberen Martina, want je kan het echt. Dat heb je genoeg laten zien deze competitie!

We gaan de gemengd dubbels dus in met een achterstand van 2-4. Nog steeds de mogelijkheid om als eerste team in de poule Zwijndrecht met 1 punt naar huis te sturen door een gelijk spel.  

Nadya en Sander spelen tegen de langste kinderen van Zwijndrecht. Echt een spannende pot en mooi badminton, maar ze verliezen toch met 17-21 en 17-21. Martina en Christoph mogen de tweede mix spelen en moeten er ook enorm voor knokken. Ze gaan er ook vol voor en winnen met 24-22 en 21-17. Super!

Uiteindelijk geen winst, maar het lijkt er nu op dat we toch tweede zijn geworden in onze poule (volgens de website van de Badmintonbond), namelijk op gewonnen games en punten. We zijn benieuwd of dat zo blijft.

Zoals een goed gebruik betaamt, zijn we meteen na de laatste wedstrijd samen gaan bowlen en hebben we een MacDonalds gepakt. Wel jammer dat Josha er niet bij kon zijn!