BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Probeerbadminton

  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Asterix J1 tegen DKC J1

Verslag van Asterix J1 tegen DKC J1

Vandaag de return in Rotterdam. We spelen tegen het eerste jeugdteam van BC Asterix die eerste staan in onze poule (U17-I) en waar we thuis met 7-1 van hebben verloren. Voordat we afreizen naar Rotterdam kijken we nog even naar de wedstrijdresultaten van die wedstrijd. Want als je uit speelt dan mag je als tweede kiezen en kan je dus op basis van de eerder gespeelde wedstrijd slim kiezen tegen wie je gaan spelen.

We spelen vandaag zonder Ewan en met Sander en ook Mara is gelukkig aan invallende dame weer van de partij. Verder zijn Mika en Kirsten ook onze vaste teamspelers.

We lopen de hal binnen en het valt ons meteen op dat het er erg warm is. Na de kennismaking starten we meteen met de dubbels. Sander en Mika nemen het op tegen Levi en Floris van Asterix en ze gaan meteen goed van start. Het is knokken geblazen, maar ze winnen overtuigend in 2 sets (17-21 en 12-21).

Ook Mara en Kirsten zijn inmiddels gestart op een wisselbaan waar ze na de winst in de eerste set (14-21) vanaf moesten om op het centercourt te gaan spelen. Daar(door?) verliezen ze de tweede set (21-9) en wordt het een 3-setter. Mara en Kirsten winnen die met 18-21! Kortom we staan ineens 2-0 voor.

Vervolgens de enkelspellen. Mika start en krijgt een zware partij aan Merlijn. Merlijn heeft veel kracht en Mika goede techniek. Uiteindelijk trekt Mika aan het kortste eind, mede door de warmte en conditie (21-14 en 21-11).

Mara speelt tegen Yuewang en dat wordt ook een zware partij. Mara weet te winnen door Yuewang flink op de hoeken te spelen. Yuewang is snel en kan erg hard slaan, maar Mara wint uiteindelijk toch overtuigend (20-22 en 13-21).

Sander aan de beurt, tegen Levi. Een mooie partij om te zien en Sander laat een mooi arsenaal aan slagen zien, maar Levi heeft meer kracht en wint daarmee de wedstrijd in 2 sets (21-13 en 21-15).

Tenslotte speelt Kirsten haar single tegen Meike. Kirsten kon een tijdje niet spelen vanwege een enkelblessure, maar vandaag ging het weer een stuk beter. Tot ieders verrassing pakt Kirsten meteen een flinke voorsprong door heel aanvallend te spelen. Haar tegenstander maakt hierdoor veel fouten. De eerste set in 21-13 en in de tweede set wordt nog even spannend doordat Meike goed terug komt, maar Kirsten blijft sterker en wint (17-21)!

Een mooie uitgangssituatie voor de mixed dubbels: we staan 4-2 voor en verliezen gaat dit keer dus mooi niet gebeuren.

Mara en Sander mixen samen en spelen tegen Floris en Yuewang. Hoewel verwacht werd dat Mara en Sander konden winnen en dus misschien nog zelfs voor een overwinning konden zorgen, werd de eerste set nipt 26-24 voor Asterix. Om de een of andere reden lukte het niet om dat in de tweede set weer terug te pakken (21-13). Er werd teveel hoog gegeven waardoor smashkanon Floris zijn gang kon gaan.

Kirsten en Mika speelden op de wisselbaan tegen Merlijn en Meike. Merlijn is ook een smashkanon en hoewel Asterix in de eerste set duidelijk beter was (21-13), kwamen Kirsten en Mika na een flinke achterstand in de tweede set nog flink bij (21-16). Maar uiteindelijk dus 4-4. Misschien ook beter voor de verhoudingen, maar dat was het verlies met 1-7 thuis eigenlijk ook niet.

Misschien was het ook teveel verwacht om zelfs te winnen van Asterix, dus met een resultaat van 4-4 zijn ook zeer tevreden. Hebben we toch mooi een puntje afgesnoept van het eerstgeplaatste team!

En daarna gezellig nog even samen wat drinken, dat is sportiviteit!

Wel een beetje jammer om de hele middag (van 1 tot 6 uur) in een te warme sporthal te vertoeven terwijl het buiten zo’n lekker weer was.

Coen Bertens