BC DKC Twitter flickr icon 25 BC DKC Facebook sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC onderuit in eerste halve finale tegen Duinwijck

Play-offs1

Geen overwinning voor DKC tegen Duinwijck. De eerste wedstrijd van de play-offs is geëindigd in een 2-5 voor Duinwijck, de badmintonclub uit Haarlem.

DKC speelde een thuiswedstijd in sporthal Hogeveld. De tribune was volledig gevuld met supporters maar niet alleen uit de Haag. Ook supporters uit Haarlem en spelers uit Almere waren op de tribune aanwezig om de prachtige eredivisie-wedstrijden te bekijken en te analyseren.

"Duinwijck was dit keer de sterkere, zeker met de twee spelers uit de selectie die meedoen met de top van de wereld en die nu in eens ingezet zijn. We wisten van te voren dat we maximaal moesten presteren om te kunnen winnen. In veel wedstrijden zaten we er heel dicht tegen aan. Het zat er alleen net niet in", vertelt Daisy Bommeleijn na afloop.

Voordat de wedstijd tegen Duinwijck begon werden Selna Piek en Mark Caljouw onder luid applaus, door drs. Michel Bezuijen, Burgemeester van Rijswijk, gehuldigd als Nederlands Kampioen. (Respecitievelijk in het gemengd dubbel en de heren enkel.) De heer Bezuijen is afgelopen weekend ook verkozen tot voorzitter van Badminton Nederland. Een super gelegenheid dus om beide sucesvolle Nederlandse toppers in het zonnetje te zetten!

Mark mocht samen met Michiel Kruijt de spits afbijten tegen Ruud Bosch en Jacco Arends. De eerste set leverde een punt op voor de tegenstanders: 16-21. In de tweede set was de spanning niet alleen op de baan aanwezig. Ook bij D-side, de fanatieke Haagse supporters, liep de spanning hoog op. Ondanks de steun van het publiek resulteerde ook de tweede set net niet in een winst voor DKC: 21-23. Het dameskoppel, Marlies Baan en Daisy Bommeleijn, dat vorige week tijdens de Nederlands Kampioenschappen door Selena Piek en Cheryl Seinen in de halve finale werd uitgeschakeld, mocht dit weekend wederom tegen de Olympische speelster spelen. Selena speelde nu echter met Akvile Stapusaityte. De punten lagen zeker in de eerste set steeds dicht bij elkaar. Uiteindelijk won het Haarlemse dameskoppel de partij met 17-21 16- 21.

Dennis van Daalen de Jel speelde dit weekend de eerste herensingle tegen Jerry Natenstedt. Dennis, coach en speler, heeft het afgelopen seizoen even vaak getraind als dat hij z’n singles heeft verloren. Dat is om precies te zijn twee keer. Een topprestatie dus op dit niveau. Hij liet Jerry alle hoeken van de baan zien en won overtuigend met 21-15 21-9. Mark speelde de tweede singlepartij tegen Jordy Hilbink. Regelmatig werd hij door de D-side eraan herinnerd dat hij vorige week Nederlands Kampioen is geworden. Mark speelde zoals hij moest spelen. Hij won in twee sets met 21-13 21-14.

De eerste damessingle werd gespeeld door Alyssa Tirtosentono tegen Debora Jille. Alyssa was soms net iets te laat bij de shuttle en kwam niet goed in haar spel. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat ze alleen nog maar op dubbelpartijen traint. Debora speelde daarentegen zeer constant en won met 11-21 12- 21.

Marlies speelde voor de tweede keer dit seizoen tegen Akville. Ze heeft het Akville wederom regelmatig moeilijk gemaakt en verloor nipt met 19-21 18- 21.

Zondag 25 februari is de herkansing voor DKC in de 2e halve finale. Dan is het er dus echt er op of er onder! Jullie komen toch wel aanmoedigen? We starten in Haarlem aan het badmintonpad om 16:00 uur!

Foto's van Nicoline Hekelaar vindt je: hier

Foto's van Peter van der Heij vindt je: hier

PS: Voor niet Facebook gebruikers, mocht je door bovenstaande foto-links een vraag/pop-up van Facebook krijgen met een aanmeld verzoek, geen nood, deze kan je gewoon weg klikken door te kiezen voor: "Niet nu". Veel kijk plezier!