BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC door naar finale landskampioenschap

Gehaald

We hebben het gehaald! Ga je ook mee met de bus? Zie meer info onderaan het bericht.

Zaterdag heeft DKC de definitieve stap weten te zetten naar de finale van het landskampioenschap. Het Haagse team had 4 punten nodig om die felbegeerde finale te bereiken, omdat de Hagenezen de eerste wedstrijd tegen Velo al met 5-3 hadden gewonnen.

Om die 4 punten te halen had het team van coach Van Daalen de Jel slechts 5 wedstrijden nodig; alleen de single van vaste invalster Charissa Kuiper ging verloren.

In de herendubbel waren Mark Caljouw en Robin Tabeling een maat te groot voor de tegenstanders uit Wateringen. De damesdubbel ging echter wel erg gelijk op en beide sets waren tot het eind erg spannend. Gelukkig wisten Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan met twee keer 21-18 de dubbel binnen te halen, waardoor DKC met 2-0 voorstond.

Net als in de heenwedstrijd had Michiel Kruijt ook nu weinig moeite met zijn tegenstander Alex Vlaar, waardoor er een mogelijkheid was voor Kuiper om het vierde en winnende punt binnen te slaan. Waar ze in de eerste wedstrijd het publiek wist te verrassen met een ijzersterke singlepartij, was haar tegenstander van deze avond een maatje te groot, waardoor de tussenstand op 1-3 in het voordeel van het vlaggenschip van DKC kwam.

Hierdoor kreeg de enige echte Haagse Mark de eer om de wedstrijd te beslissen. Caljouw deed wat er van hem verwacht werd en tikte zonder al te veel moeite zijn tegenstander van de baan. Hiermee was een finaleplek voor DKC een feit!

De finale vindt plaats op zaterdag 9 maart om 13.00uur in Den Bosch. Hier zullen onze Haagse toppers de strijd aangaan met Duinwijck uit Haarlem om die felbegeerde trofee binnen te halen. Kom onze kanjers vooral aanmoedigen!

Wil je mee met de bus? Stuur dan een mail naar D-Side en dan maken we er met z’n allen een onvergetelijke dag van!

Hopelijk tot de 9e!

 

Foto: Ashton Tokromo