BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Line debuteert en dubbelweekend staat voor de deur

Clubtoernooi

Afgelopen zaterdag was eindelijk het moment dat Line Kjaersveldt haar debuut maakte in het eerste team van DKC. Een volle olympische plaatsingsagenda en de Deense competitie boden eerder geen mogelijkheden.

Bij de eerste uitwedstrijd in de Kampioenspoule van de eredivisie mocht DKC 1 zaterdag 30 november aantreden tegen Hoornse BC.

Dat de Hoornse badminton vereniging in de kampioenspoule speelt is natuurlijk niet zomaar. Dat bleek als snel tijdens de dubbels. Waar Robin Tabeling samen met Gijs Duijs nog redelijk eenvoudig de herendubbel binnen konden halen met 21-16 en 21-14 ging het bij de dames veel minder makkelijk. In een spannende driesetter moesten Charissa en Line de winst nipt aan Hoornse laten: 1-1.

 

In de eerste singels moest de winst ook gedeeld worden. Michiel pakte een punt maar Ieva moest haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. 2-2.

Gelukkig wist Line in haar singlespel na een wat stroeve start tegen landgenote Iben Bergstein haar partij overtuigend te winnen. Op de andere baan speelde Tom Blinde tegen Thomas Sibbald een hele mooie en spannende partij. In de derde set ging het op het eind voor Tom net mis terwijl we op 19-19 toch echt even dachten dat het goed zou komen. Helaas: 3-3.

De gemengd dubbels moesten dus het verschil gaan maken. Eenvoudig ging dat zeker niet maar zowel Robin en Charissa als Michiel en Kiona wisten in spannende wedstrijden te winnen: 5-3 winst voor DKC.

 

Komend weekend is het volle bak voor onze hoofdmacht. Een dubbelweekend staat voor de deur. Zaterdag om 19:00 uur uit tegen Duinwijck en zondagmiddag om 14:30 thuis tegen Almere. Komen jullie aanmoedigen?

📸 Peter van der Heij