BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

DKC strijdend ten onder in stadsderby

Uit Dropshot

Dit weekend stond de enige echte stadsderby in de Eredivisie op het programma; DKC ging op bezoek bij Badmintonclub Drop Shot. Helaas is Mark Caljouw nog steeds geblesseerd en lukte het Robin Tabeling ook niet om aan te haken, maar gelukkig kon coach Van Daalen de Jel dit keer wel weer een beroep doen op Line Kjærsfeldt.

Zoals altijd werd er begonnen met de dubbels. Het lukte Thomas Wijers en Gijs Duijs het hun tegenstanders knap lastig te maken, maar helaas dolven zij met 21-16 in de derde set toch het onderspit. De damesdubbel van Drop Shot was een maat te groot voor DKC-ers Kiona v d Werf en Charissa Kuiper, waardoor we met 2-0 achterstand uit de dubbels kwamen.

Gelukkig stond Michiel Kruijt, die de laatste weken heeft laten zien in topvorm te verkeren, daar voor de volgende partij en wederom was hij in zijn singel heer en meester op de baan. Kjaersfeldt deed daarna ook wat van haar verwacht werd,waardoor de achterstand tijdelijk weggewerkt was. Tijdelijk, omdat beide tweede singles, van zowel Tom Blinde als Ieva Pope niet zo voortvarend verliepen. Blinde en Pope streden voor wat zij waard zijn, maar moesten uiteindelijk toch hun hoofd buigen voor hun opponenten.

 

 

Met een 4-2 achterstand begon DKC hoopvol aan de mixen. Kjaersfeldt zou de gemengd dubbel spelen met Wijers, maar moest jammer genoeg vanwege een opkomende knieblessure verstek laten gaan. Gelukkig kon Kuiper invallen, maar Wijers en Kuiper hadden weinig in te brengen tegen de sterk spelende Drop Shotters. Kruijt en Van der Werf daarentegen hadden wel degelijk iets in te brengen en sloegen zo het derde en laatste punt binnen voor het vlaggenschip van DKC.

Door deze nederlaag is het gat met de top drie helaas een stukje groter geworden, ondanks dat DKC al een wedstrijd meer heeft gespeeld.Bij de volgende wedstrijd kan ons eerste team dus alle steun gebruiken. In het nieuwe jaar komt Hoornse B.V. op 5 januari om 14.30 uur op bezoek in onze Haagse stad. Hopelijk zien we jullie dan, om ons eerste aan te moedigen en om te proosten op het nieuwe jaar.

📸 Peter van der Heij