BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

RJC DKC 2020 geannuleerd

DKC RJC 2020

Beste spelers, ouders/verzorgers, coaches en andere betrokkenen,

Nadat in maart j.l. alle deelnemende verenigingen van het RJC hadden vergaderd over het nieuwe seizoen van het populaire Regio Jeugd Circuit zijn we in juni begonnen met de voorbereidingen voor weer een nieuwe editie van het eerste toernooi in de reeks van 6, bij BC DKC. Een altijd geweldig evenement waaraan iedereen veel plezier beleeft. Voor zowel de organisatie als alle deelnemers en hun begeleiders.

 

Omdat in juni de maatregelen om het coronavirus in te dammen werden versoepeld en duidelijk een daling te zien was van het aantal besmettingen hadden we de indruk dat, ondanks de eisen die de gemeente Den Haag aan DKC stelde voor het organiseren van het toernooi, we het toernooi wel konden gaan houden. Het extra werk welke de bepalingen van de gemeente met zich meebracht dachten wij met wat extra vrijwilligers en gelukkig ook wat hulp van de gemeente te kunnen uitvoeren.

Zoals jullie via de media ongetwijfeld hebben meegekregen is dat het aantal besmettingen van het coronavirus weer oploopt en de teugels door de overheid weer wat worden aangehaald. Het is duidelijk dat we voorlopig nog niet af zijn van het virus. Dat betekent eigenlijk dat, in plaats van in een steeds zekere situatie, we (weer opnieuw) steeds meer in een onzekere situatie terecht komen.

In de afgelopen weken is gebleken dat het toch steeds lastiger wordt om voor iedereen een gezond en veilig sportklimaat te kunnen garanderen tijdens het toernooi. BC DKC heeft als vereniging een maatschappelijke verantwoording waarbij we niet verantwoordelijk willen zijn voor een eventuele besmettingshaard en we graag iedereen gezond willen houden. Voor spelers, hun ouders/verzorgers en ook de organisatie.

Het uitvoeren van de maatregelen die de gemeente Den Haag ons heeft opgelegd bleek lastig te zijn vanwege de extra vrijwilligers die hiervoor benodigd zijn, voor praktische zaken en ook handhaving. Ook werd steeds meer duidelijk dat het voor de kantinecommissie een moeilijk weekend zou worden. De keuken zou waarschijnlijk niet gebruikt mogen worden en in de kantine mag maar een zeer beperkt aantal mensen tegelijk aanwezig zijn. Aangezien de begeleiders vooral op de tribune moeten blijven zitten zullen er maar weinig zich begeven naar de kantine.

Daar bovenop komt, zoals eerder genoemd, een weer onzekere periode, waarbij de kans redelijk aanwezig is, dat we plotseling met nog meer maatregelen te maken gaan krijgen. Ook zal er met deze spannende situatie geen echt plezier zijn zoals we dat altijd kennen bij een RJC toernooi.

Om deze reden hebben we besloten het toernooi te annuleren.

Op dit moment kunnen we nog dit besluiten, zonder dat het DKC geld gaat kosten. Daarom hebben we nu de knoop doorgehakt.

Het is jammer, we hadden er erg veel zin in. Kinderen die weer wedstrijden spelen met blije gezichten, coaches die hun leerlingen weer wedstrijden kunnen zien spelen. Het zit er helaas niet in.

De komende tijd zullen wij ervoor zorgen dat het via iDeal reeds voldane inschrijfgeld teruggestort zal worden. Aangezien dat een behoorlijk werkje is voor de penningmeester kan dit even duren, dus we vragen hiervoor uw begrip. Ook voor deze beslissing om het toernooi niet te houden.

We zullen binnen de RJC commissie met alle deelnemende verenigingen gaan bekijken hoe we met de volgende RJC toernooien omgaan. En misschien, afhankelijk van de situatie, kunnen we het RJC bij BC DKC wel later volgend jaar organiseren. Op dit moment weten we het gewoon nog niet.

Wij wensen iedereen nog een fijne resterende zomervakantie toe, maar vooral ook een goede gezondheid. Hou elkaar in de gaten, let op je omgeving, en blijf voor zover dat mogelijk is lekker trainen.

 

Met sportieve groeten,

Ruud (kantinecommissie), Mario (voorzitter), Sander en Gert-Jan (toernooicommissie).