BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dunlop DKC slaat dubbelslag met Kweekel en Tirtosentono

Covid19

Met gepaste trots maken we bekend dat het eerste team van Dunlop DKC versterkt wordt met de topspelers Joran Kweekel (23) en Alyssa Tirtosentoso (21).

Enkele seizoenen terug vertrokken Kweekel en Tirtosentono nog, waarna het voor Dunlop DKC lastig bleek nog echt voor de hoofdprijzen mee te doen. Zij keren dus nu gezamenlijk terug bij hun oude Haagse liefde.

Kweekel is inmiddels een gelouterde speler met enkele NK singel finales achter zijn naam, ook in de dubbel en mixdubbel kan hij uitstekend uit de voeten. Tijdens de laatste editie van de Nederlandse Kampioenschappen heeft hij samen met Dunlop DKC speler Thomas Wijers de 2e plek weten te veroveren. Na de eveneens voor Dunlop DKC uitkomende Caljouw, is Kweekel tweede op de nationale ranglijst en staat hij de afgelopen seizoenen steevast in de top 100 van de wereldranglijst (2022 wk 14: 95e).

Covid19

Tirtosentono is een kind van de club en is inmiddels uitgegroeid van toptalent naar absolute topspeelster in de damesdubbel (wereldranglijst 2022 wk 14: 48e) en mixdubbel (wereldranglijst 2022 wk 14: 214e). Bij de laatste Nederlandse kampioenschappen behaalde ze een mooie 2e plaats in de damesdubbel. Internationaal timmert Tirtosentono vooral in de damesdubbel aan de weg met als ultieme doel de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Met deze aanwinsten slaat plaatsvervangend voorzitter van de Technische Commissie Jelle de Keijzer een dubbelslag. “Voor Dunlop DKC is continuïteit in het algemeen en binding met onze club en onze fans heel belangrijk. Met deze spelers geven we invulling aan beide doelen en doen we een gooi naar het kampioenschap in de Nederlandse eredivisie. We gaan een mooi seizoen tegemoet waarin we samen met onze topspelers onze aanstormende talenten de tijd en de inspiratie geven om die laatste stappen naar de top te maken.”, aldus De Keijzer.

In de komende weken maken we meer bekend over de complete invulling van ons 1e team. Hou onze website in de gaten voor meer nieuws en het speelschema voor het komende seizoen.

Namens de technische commissie, Jelle de Keijzer