BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Dubbelweekend voor Dunlop DKC met een topper

Regio Kampioenen

Voor Dunlop DKC staan er komend weekend twee wedstrijden op het programma in de Eredivisie badminton. Zaterdag speelt de nummer drie van de ranglijst in eigen huis de topper tegen koploper F.I.T. Almere. Zondag gaan de Hagenaars op bezoek bij de huidige nummer zeven van de Eredivisie: Hoornse BV.

De resultaten van Dunlop DKC zijn tot dusver constant te noemen. De ploeg van hoofdtrainer Dennis Lens won alle drie de wedstrijden met 6-2. De mooiste daarvan was ongetwijfeld de zege in de derby tegen VELO. Ondanks dat de selectie Dunlop DKC tegen de Wateringers verre van compleet was, lukte het wel om zes punten te pakken. De andere overwinningen werden geboekt op de andere Haagse club Drop Shot en BC Smashing uit Wijchen. Met achttien punten bezet Dunlop DKC dus een derde plek.

De koploper is F.I.T. Almere. De formatie uit Flevoland heeft vijf punten meer dan Dunlop DKC. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Almere beduidend minder sterke opponenten trof dan de Hagenaars. Roosterse BC, Hoornse BV en Smashing gaan we normaal gesproken terugzien in de handhavingspoule. Voor Almere zal de topper tegen Dunlop DKC dus de eerste echte test worden. Het kan zomaar eens een gelijk opgaand duel worden.

Tegen Hoornse BV mogen we niks minder dan een ruime overwinning verwachten voor Dunlop DKC. Maar een ‘walk-over’ wordt het vermoedelijk niet. De Noord-Hollanders hebben uit drie wedstrijden negen punten gepakt. Hoornse BV pikt dus geregeld wat puntjes mee. Aan Dunlop DKC de taak het niet zover te laten komen.

De wedstrijd Dunlop DKC – F.I.T. Almere wordt zaterdag 1 oktober gespeeld in sporthal Hoge Veld in Den Haag. Aanvang is 19.00 uur.

Wil je voor de wedstrijd genieten van een lekkere ZaterDAGhap? Stuur dan een mailtje naar dkc-dside@hotmail.com. Voor Ooiekaart-houders kost dit slechts €2,50. De reguliere prijs is €6,50.

Hoornse BV – Dunlop DKC wordt zondag 2 oktober gespeeld in sporthal Nieuw Steen in Hoorn. Aanvang is 14.00 uur.