BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Bronzen plak voor Caroline Westveer

fileDKC-speelster Caroline Westveer heeft afgelopen weekend een bronzen medaille gewonnen, samen met haar team, tijdens de EK badminton voor Politie. Het toernooi vond plaats van 22 t/m 24 oktober in de Schotse plaats Aberdeen.

Met het toernooi doen spelers mee van een behoorlijk niveau, zo schrijft Ger Tabeling op badmintoninfo.nl. Bij Denemarken doen heren mee die in de hoogste klasse van de competitie meedraaien of hebben meegedraaid. Twee jaar geleden speelde de Deen Janek Roos nog samen in het team met Eric Pang en ook onze Nederlandse Rotterdamse Poiltieman Saber Lapré heeft vorig jaar geacteerd in de eredivisie.

Een opmerkelijke prestatie kwam van de mix van Saber/Caroline. Nadat ze de 1e game hadden gewonnen, van de 2e geplaatste en latere toernooi winnaars, met 21-15 kwamen ze in de 2e game op een 19-16 voorsprong. Het lukte ze echter niet om de game binnen te halen en verloren met 19-21. In de derde game werd het een ware triller die nipt werd verloren 20-22.

Al met al kan het Nationaal politie team terug kijken op een zeer succes vol Europees Kampioenschap. Alle uitslagen zijn te vinden op www.tournamentsoftware.com

Het Nederlandse Politie-team bestond uit de volgende spelers;

Tanja Rosanow korps Gelderland Zuid, Patrick van der Plaats korps Gelderland Midden, Marthe Matahelumual korps Amsterdam Amstelland , Frank Keizer korps Haaglanden, Saber Lapre korps Rotterdam Rijnmond, Richard Blom korps Kennemerland, Edwin Verweij Koninklijke Marechaussee, Bianca de Vree VTSPN, Caroline Westveer korps Rotterdam Rijnmond, en als gedelegeerde van de Nederlandse Politie Sport Bond ging mee Ger Tabeling korps Amsterdam Amstelland

In het team toernooi werden 2 teams gemaakt. Team 1 bestond uit Frank, Saber, Tanja en Caroline en team 2 werd gevormd door Edwin, Richard en Patrick en Marthe, Bianca.

Bron: badmintoninfo.nl