BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Wederom 6-2 overwinning voor Dunlop DKC

Alyssa&Iris

Voor de vierde keer dit seizoen heeft Dunlop DKC een 6-2 zege geboekt in de Eredivisie badminton. De Hagenaars versloegen dit weekend in eigen huis Decorette Amersfoort.

Dunlop DKC hoefde uiteindelijk ‘maar’ twee wedstrijdpunten te laten aan Decorette Amersfoort, voorafgaand aan dit duel de nummer vier van de Eredivisie (Dunlop DKC derde). Dat zelfs ondanks het ontbreken van kopman Mark Caljouw en Andy Buijk.

Het eerste verliespunt was de single van Manon Sibbald. Zij bleek niet opgewassen tegen Meike Versteeg. De andere nederlaag kwam van invaller Tom Blinde. In een meeslepend duel, met soms ellenlange rally’s, moest de speler van het tweede team zich na drie games moegestreden gewonnen geven tegen Thomas Sibbald (broer van).

Hoofdtrainer Dennis Lens had nog een verrassing in petto. Alle vrouwen van Dunlop DKC waren beschikbaar, maar toch koos hij ervoor Iris van Leijsen op te stellen in het damesdubbel samen met Alyssa Tirtosentono. De speelster van team 2 beschaamde het vertrouwen van de oefenmeester niet. Het DKC-koppel won in twee games van Renske Kwakkenbos en Versteeg. Op de andere baan zetten Michiel Kruijt en Gijs Duijs de Hagenaars op een 2-0 voorsprong.

De resterende partijen werden ook een vrij simpele prooi voor Dunlop DKC. Joran Kweekel en Marlies Baan wonnen in twee games van respectievelijk Niels Veenstra en Madouc Linders. Diezelfde Kweekel liet samen met Flora Wang weinig heel van Thomas Sibbald en Kwakkenbos (21-7 en 21-11). Het zesde punt voor Dunlop DKC werd binnengehaald door Kruijt en Tirtosentono. Zij zagen Ruben Wijnands en Linders opgeven aan het begin van de tweede game.

Dunlop DKC blijft in de Eredivisie op een derde plek staan. Uit zes wedstrijden zijn 35 punten behaald. Het gat naar koploper Duinwijck bedraagt zeven punten. F.I.T. Almere staat tweede met 40 punten.

Mede vanwege het Dutch Open ligt de Eredivisie voor twee weken stil. Dunlop DKC komt pas op 29 oktober weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen Roosterse BC op het programma. De wedstrijd begint om 19.00 uur.