• RJC

Uit tegen F.I.T. Almere

Almere

Onze hoofdmacht mocht zondag aantreden tegen F.I.T. Almere

Door verhindering van onze vaste reporter deze keer een wedstrijd verslag in iets andere stijl van onze mystery reporter.

HD Michiel en Gijs tegen Dyon en Alex
1e set kwamen de Haagse mannen direct op voorsprong. In de 2e helft van de eerste lieten ze de heren uit Almere nog terug terugkomen. 2e liep het gelijk op tot 11, dat gold ook voor de tweede helft. Op een stand van 20-19 maakt Michiel de beslissend punt met z’n welbekende netbal. Eindstand 21-19.

DD Alyssa en Marlies tegen Kirsten en Cheryl.
De Haagse dames speelden vooral in de eerste set vooral rond. Met een paar prachtige scherpe dropshots wisten ze de punten te pakken. Zodra ze snel gingen spelen, kregen ze de shuttle om de oren. Alyssa en Marlies hielden zich dan ook goed aan hun plan. Almere kreeg hierdoor weinig kans om aan te vallen. Door enkele kleine foutjes ging helaas de eerste set toch naar de dames uit Almere. In de tweede set ging het gelijk op tot de 11. Daarna gingen net iets te veel shuttles tegen het net en ging de winst naar Almere
1-1

HE 1 Joran tegen Dennis.
De eerste set wist Joran te winnen met 21-15. In de tweede set kwam de vermoeidheid (na de afgelopen week al een aantal goede partijen te hebben gespeeld) bij Joran om de hoek kijken. Deze set ging tot het laatste punt gelijk op. Met veel geschreeuw pakte Dennis de tweede set. Joran bleef rustig en trok zich niets aan van het gekrijs van z’n tegenstander. In de derde set stond Joran dan ook snel op 11-4 voor. Hij wist uiteindelijk met 21-8 de partij overtuigend naar zich toe te trekken.

DE 1 Manon tegen Diede.
Manon hield Diede goed diep achterin. Ze pakte de meeste punten door Diede goed diep achterin te houden op zowel forehand als backhand en vervolgens een cross smash te geven. Dit werkte erg goed. Zo won ze de eerste set. De tweede set kwam ze op een achterstand van 11-8. Ze wist deze echter snel om te zetten naar een voorsprong om te zetten. En maakte op 20-19 ook het winnende punt met een loopy dropshot.
3-1

He2 Andy tegen Noah.
De eerste set ging tot 11 gelijk op. Noah versnelde het spel en pakte hierdoor de eerste set. Ook in de tweede set ging het tot 10-11 gelijk op. Ook in de tweede set bleek Noah met z’n diepe strakke snelle shuttle te sterk voor Andy.

De2 Flora tegen Alida.
De eerste set was Flora ijzersterk met haar verrassende cross smashes. Ze won deze set met 21-13. Ook de tweede set startte ze goed. Het stond 11-5 al vrij snel. Hierna kreeg Alida vleugels en wist ze door tactisch spel de tweede set naar zich toe te trekken. In de derde set herpakte Flora zich en liep het gelijk op. Het werd 15-15; 18-18. Uiteindelijk trok Alida aan het kortste eind en won ze met 21-18.
3-3

GD1 Michiel en Alyssa tegen Alex en Rosalie.
1e helft 11-17 voor. De onmogelijkste shuttles hadden Alyssa en Michiel terug. Alex en Rosalie dachten vele punten al binnen te hebben, maar Alys en Chiel wisten dan toch nog de aanval over te nemen. De eerste set was dan ook verdiend gewonnen. Ook in de tweede set zaten Alys en Chiel beiden goed op het net en wisten hierdoor de partij te winnen met 21-15

GD2 Marlies en Joran tegen Dyon en Kirsten.
Punt voor punt werd gespeeld. De hele partij was spannend. Regelmatig heerste een ijzige stilte, daarna gepaard met een overweldigend getrommel of gejel. De eerste set ging naar Almere. DKC wist door een aantal scherpe goede services de tweede set te winnen: 22-20.Het kenmerk van de derde set was vooral korte rally’s met veel netspel. De spanning was om te snijden. Met de rust werd het 11-12. Helaas maakten Marlies en Joran in de laatste punten van de wedstrijd enkele foutjes waardoor de winst ging naar Almere.
4-4

Gelijktijdig wist onze concurrent Duinwijck thuis met 5-3 te winnen van Drop-shot waardoor ons team naar de 2e plek is geschoven met 1 puntje achterstand.

Nu tijd voor het kerst/nieuwjaars reces.

De volgende wedstrijd van onze hoofdmacht is uit tegen datzelfde Duinwijck op zaterdagavond 7 januari.

Onze supporters bus staat dan klaar, heb je al een plekje gereserveerd in de bus?

De trommels passen ook in deze bus dus we gaan er een feestje van maken!

Veel van jullie zullen zaterdag trouwens toch al in onze kantine te vinden zijn want het gerucht gaat dat geproost gaat worden op het nieuwe jaar! Maar daarover later meer in de ophanden zijnde nieuwsbrief

Meld je dus nu aan want het gaat er om spannen en jouw aanmoedigingen zijn ook nodig!!!