BC DKC Instagram Flickr BC DKC Facebook English sponsorkliks
  • Banner team 1

  • DSide

  • RJC

Komend weekend twee thuisduels voor Dunlop DKC

Regio Kampioenen

Voor de badmintonners van Dunlop DKC staan er dit weekend twee thuiswedstrijden op het programma in de kampioenspoule van de Eredivisie. Op zaterdag komt Drop Shot op bezoek voor de Haagse derby. Een dag later ontvangt de koploper de nummer drie F.I.T. Almere.

Het gaat Dunlop DKC dit seizoen voor de wind. De Haagse formatie speelde veertien wedstrijden er verloor geen enkele keer. Wel stond er drie keer een gelijkspel op het scorebord. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg van trainer/coach Dennis Lens aan kop gaat van de Eredivisie. Aan het einde van de competitie geeft die plek recht op een rechtstreeks ticket voor de finale. Met nog drie wedstrijden te gaan geniet Dunlop DKC een voorsprong van vijf punten op nummer twee Duinwijck. De definitieve nummer één-positie ligt dus binnen handbereik, maar de landskampioen van 2015 is er nog niet.

Zaterdag maakt Drop Shot de korte reis naar sporthal Hogeveld. De andere Haagse Eredivisieclub staat vierde in de kampioenspoule, maar hoeft een finale nog zeker niet uit het hoofd te zetten. De nummer twee en drie van de eindrankschikking spelen namelijk nog een play-off tegen elkaar om het tweede ticket voor de eindstrijd. Drop Shot heeft drie punten achterstand op F.I.T. Almere, dat derde staat. Voor de drievoudig landskampioen dus nog genoeg om voor te spelen. Een overwinning lijkt te hoog gegrepen gezien de twee eerdere onderlinge confrontaties dit seizoen (2-6 winst DKC en 4-4), maar een aantal punten pakken zit er wel in voor Drop Shot.

F.I.T. Almere heeft nog een minieme kans op een direct ticket voor de finale. De club uit Flevoland heeft echter vijf punten achterstand op Dunlop DKC én een wedstrijd meer gespeeld. Het lijkt dus vooral zaak om Drop Shot op afstand te houden om in ieder geval de derde plek veilig te stellen. Almere en Dunlop DKC speelden deze jaargang al twee keer eerder tegen elkaar. Twee maal werd het een gelijkspel. We mogen daarom ook zondag weer een spannende strijd verwachten.

Dunlop DKC – Drop Shot wordt zaterdag 21 januari om 19.00 uur gespeeld in sporthal Hogeveld. Vanaf 18.00 uur serveert onze chefkok ook weer een heerlijke ZaterDAGhap voor maar €2,50 voor Ooiekaarthouders (regulier €7,50). Geef je op via dkc-dside@hotmail.com. Op zondag 22 januari begint de confrontatie met Almere om 13.30 uur.